“Dikkie Dik wacht op Sinterklaas” een heerlijk sfeervol flapjesboek.

Ik ben dol op flapjesboeken en mijn dochter ook. Nu Sinterklaas in het land is, zijn deze boekjes geweldig om voor te lezen. Vooral omdat ze zo nieuwsgierig is. Dikkie Dik wacht op Sinterklaas is een heerlijk, maar bovenal sfeervol flapjesboek om voor te lezen aan je kind. Wil je weten waarom? Ik leg het je graag uit!

Wie kent Dikkie Dik niet?

Ik ben met Dikkie Dik opgegroeid en ik neem aan vele van jullie ook. Met de boekjes, maar ook met de filmpjes in Sesamstraat. Mijn moeder heeft zelfs nog die omdraaiboekjes! Twee verhaaltjes in één boekje. Heerlijke boekjes over dat rode katertje. Wat kon ik soms lachen om zijn avonturen. En hoe leuk is het dan om te zien dat Dikkie Dik nog steeds kinderen blij maakt?

Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

Het is pakjesavond. Dikkie Dik wil wakker blijven tot Sinterklaas komt. Maar dat valt nog niet mee.

Hoe herkenbaar voor kinderen? Er zijn genoeg die ook willen opblijven, maar het niet lukt om wakker te blijven. Het maakt ook gelijk nieuwsgierig. Isabel stelde gelijk de vraag of hij Sinterklaas wel te zien krijgt of toch slaapt. Altijd goed om kinderen nieuwsgierig te krijgen. Isabel draait snel het boek voor mij om. “Kom mama, dan gaan we kijken!”. Blijkbaar wilt ze graag weten wat er gaat gebeuren in Dikkie Dik wacht op Sinterklaas.

Wat zit er achter het flapje?

Wij zijn thuis dol op flapjesboeken. Het is dat beetje extra wat je als boek kan bieden. Naast lezen kan je dus ook iets open maken. Hoe leuk is dat? Wat Jet Boeke vooral goed heeft gedaan is dat de tekst ervoor zorgt dat je het flapje wel open wil doen. Zo schrijft ze op de eerste bladzijde Is het al donker buiten? Het eerste flapje dat je open kan doen is het gordijn. Automatisch gaat jouw kind gelijk achter het gordijn kijken. Juist door haar manier van schrijven is ze interactief bezig met de kinderen die worden voorgelezen. Leuk in Dikkie Dik wacht op Sinterklaas.

Sfeervolle voorkant met harde kaft

Het boekje is van hard karton kan wel tegen een stootje of omgevallen bekers. Geef dus gerust dit boek uit handen, want er kan niks mee gebeuren. Het is behoorlijk stevig. De illustratie op de voorkant geeft gelijk weer waar het overgaat. Althans, Isabel kon al goed vertellen waar ze dacht dat het verhaal over zou gaan. Je ziet namelijk Dikkie Dik in zijn mandje liggen met één oog open gericht naar het raam. Naast hem ligt beer met een pietenmuts op. Duidelijker kan niet? En daarnaast herken ik die rode kater al van ver. Dit is Dikkie Dik.

Een aanrader voor jonge kinderen!

Zoek je nog een cadeau voor in de schoen of in de zak? Of wil je een boekje om tijdens de sinterklaasperiode in voor te lezen? Dan is dit jouw boek! Al jaren verovert Dikkie Dik de harten van kinderen en hun ouders. Met dit boek is dat niet anders. Het is weer een heerlijk verhaal met flapjes die je wel open wil maken. Of Dikkie Dik uiteindelijk Sinterklaas ziet verklap ik niet. Daar moet je maar het boek voor lezen. Veel leesplezier!!

Specificaties Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

Auteur en illustraties: Jet Boeke | uitgeverij: Gottmer | 9789025775650 | november 2021 | 12 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Dikkie Dik achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.