Ik hou het hele jaar van jou, een boek met 4 verhalen van Hazeltje

Hazeltje en Grote Haas zijn terug met nieuwe avonturen. Ze springen met kleine sprongen naar het volgende seizoen waarbij Hazeltje steeds tegen nieuwe vragen aan hopt.. Ontdek het nu in Ik hou het hele jaar van jou. Een lief boek met 4 voorlees verhalen.

Ik hou het hele jaar van jou

De vier seizoenen

In de verhalenbundel van Ik hou het hele jaar van jou, kom je Hazeltje in de vier leerzame seizoenen tegen. Als eerste maakt hij kennis met het seizoen lente. Hierin ontdekken Hazeltje en Grote Haas de verschillende transformaties van de dieren. Vervolgens gaan ze naar het seizoen: zomer. Hierin komen de verschillende felle kleuren van dit seizoen naar voren en worden de dieren en planten in de kleurvertelling meegenomen.

Als derde verhaal, uit de verhalenbundel Ik hou het hele jaar van jou, komen ze terecht in het seizoen herfst. Alle kenmerken van het seizoen zijn verwerkt in de illustraties en Hazeltje houdt zich even bezig met kattenkwaad. Tot slot komt het seizoen winter aanbod. Hierbij spelen natuurverschijnselen een mooie rol, zoals het web wat zichtbaar is geworden door de sneeuw. Dit wordt extra belicht doordat Hazeltje en grote haas het spel: ik zie, ik zie wat jij niet ziet spelen.

Seizoenen

Illustraties Ik hou het hele jaar van jou

In Ik hou het hele jaar van jou is er per seizoen een voorpagina gemaakt met bijbehorende illustraties. Dit vind ik een erg mooie toevoeging aan het boek zodat er vooraf al een kleine verrassing wordt weggeven.

Na de voorpagina komt het eerste seizoen aanbod. Hierbij zijn er lieve bloemetjes met vrolijke kleuren getekend. Vervolgens worden vliegende vogels zichtbaar die je nog net geen vrolijke deuntjes hoort fluiten. Nadat deze zijn vervlogen komen we terecht bij los vliegende bladeren in hersftkleuren. En tot slot zijn er kale takken, sneeuwvlokken en verschillende hulsten te zien op de voorpagina van Ik hou het hele jaar van jou.

In de vier verhalen zijn Hazeltje en Grote Haas zoals altijd geïllustreerd en zijn de welbekende bewegingen van hoe groot of hoe klein iets is ook weer te zien. Door de zachte kleuren voelt het boek heel fijn aan om te lezen en smelt ik altijd even weg bij kleine Hazeltje die toch groot wilt zijn.

Seizoenen

Hazeltje brengt leven in de prentenboeken

Toen ik nog jong was werd er voornamelijk uit de Hazeltje reeks voorgelezen aan mijn jongere zus. Naar mate zij ouder werd en afstand deed van de prentenboeken kreeg ik er steeds meer liefde voor. Ik las de boeken voor op mijn stages, van onderwijsassistent en de pabo, en gebruikte het voor het bevorderen van het leesplezier en tekenles. En nu gebruik ik beide boeken in mijn huidige groep 6. De leerlingen leren nu een eigen prentenboek te maken en kijken onder andere in het boek Ik hou het hele jaar van jou naar:

  • de zinsopbouw.
  • het gebruik van lettertype.
  • het gebruik van de vormen.
  • de leerzame lessen in makkelijke doelen zoals bij het seizoen lente.
  • de illustraties van planten en dieren.

Dit boek Ik hou het hele jaar van jou is daar uitermate geschikt voor door de fijne schrijfstijl en mooie duidelijke illustraties. Hazeltje heeft een speciaal plekje in groep 6 gekregen.

Ik hou het hele jaar van jou

Specificaties Ik hou het hele jaar van jou

Auteur: Sam McBratney | Illustraties: Anita Jeram | Vertaling: L.M. Niskos & Johanna Rijnbergen | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714828 | Januari 2023 | 72 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Ik hou het hele jaar van jou
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.