Thriller Dwaalspoor; een spannend verhaal voor op de camping en daarbuiten

De camping; jarenlang was dat the place to be in mijn jeugd. Ik ging samen met mijn ouders en zusje ruim 15 jaar lang naar dezelfde camping in Zeeland. Daar verbleven we ieder weekend en tijdens de vakanties in onze eigen caravan. Goede herinneringen heb ik daar aan over gehouden. Het boek van Ellen de Vriend Thriller Dwaalspoor speelt zich af op een camping. Mijn aandacht was meteen getrokken; dit boek moet ik lezen. Want wat gebeurd er toch op deze camping en waarom komt het woord moord ineens voor de voeten te liggen van de hoofdpersoon Fiona?

Wat als je droom verandert in een nachtmerrie?

Fiona gaat aan de slag als assistent manager op een gezellige Franse familiecamping in Baskenland. Op de idyllische camping mét een knappe collega, kan haar zomer niet meer stuk. Fiona voelt zich intens gelukkig, maar dat verandert snel: haar voorganger, George, blijkt spoorloos verdwenen en Fiona gaat op onderzoek uit, maar stuit op steeds meer geheimen en eindigt op een dwaalspoor. Dan probeert iemand haar verdacht te maken van moord. Vliegensvlug moet ze uitzoeken wat er aan de hand is, maar is er nog wel iemand die ze kan vertrouwen?

Dwaalspoor

Ben je na het lezen van deze backflap tekst ook meteen gepakt? Wil je ook (een beetje) weten hoe dit verhaal zich ontvouwt? Lees dan vooral mee verder!

Dwaalspoor – Ellen de Vriend

Thriller Dwaalspoor begint met een proloog. Dit heb ik vaker met boeken die ik lees, dat ze beginnen met een proloog. De proloog zorgt soms voor een duidelijke start van het verhaal maar meestal is het een sprong in de toekomst qua verhaal. De proloog levert voor mij meestal alleen maar vragen op. Zo ook met Dwaalspoor. Fiona, de hoofdpersoon, zit in een Franse cel. Waarom wordt ze verdacht? Waarvan lees ik al meteen in de eerst zin; van een moord. Maar waarom? Haar voorgevoel had ze moeten volgen vertelt ze. Meteen de vraag; waarom heeft ze dat niet gedaan? Ik volg meestal wel mijn voorgevoel. Volg jij altijd je voorgevoel en waarom wel of niet?

Ik leer al snel Fiona kennen, een wat oudere vrouw die door reorganisatie haar baan op een camping in Zeeland is kwijtgeraakt. Dan ziet ze ineens een advertentie van een camping in Frankrijk. Ze zoeken een assistent manager en Fiona zoekt een nieuwe uitdaging. Fiona woont en werkt in Zeeland en Frankrijk is niet meteen dicht bij de deur. Maar toch neemt ze de gok en vertrekt ze naar Frankrijk. Gaat haar jarenlange ervaring haar helpen, ondanks dat ze de taal niet echt goed beheerst? En zal ze het naar haar zin hebben, zo ver weg van haar vriendinnen en haar dochter? Haar man mist ze iedere dag omdat hij is overleden. Zonder hem is het leven toch anders en nu ook haar baan haar niet meer in Nederland houdt, waagt ze toch de gok.

Spanning en romantiek

Spanning en romantiek; dit zijn de thema’s die verweven zijn in het verhaal van Thriller Dwaalspoor. Ellen de Vriend heeft dit prachtig gedaan en Dwaalspoor leest daarom ook heerlijk weg. Het verhaal start vanuit de proloog, een koud en vervelend gevoel bekruipt me. Meteen die spanning! Wanneer ik Fiona leer kennen in het boek voel ik meer liefde en respect. Dit is wat Fiona voor mij uitstraalt naar de mensen om haar heen en wat ze uiteindelijk ook vanuit onverwachte hoek terug krijgt.. Liefde; ik hou ervan!

De romantiek bouwt zich op gaandeweg het verhaal in thriller Dwaalspoor van Ellen de Vriend maar de spanning overheerst voor mij. De spanning zit hem in de vragen en de onzekerheid. De vragen over het verleden van de camping, de mensen die er verblijven, de directe collega’s van Fiona en over het gevoel dat bij Fiona groeit. De onzekerheid is voelbaar. Wat als.. Dat blijft altijd een gemene psychische vraag waarop je eigenlijk nooit echt een antwoord gaat krijgen. Je kunt het verleden niet veranderen en daar komt Fiona ook maar weer eens heel duidelijk achter. Maar de toekomst ligt wel in je eigen handen. Wat doe je daarmee?

Dwaalspoor

Personages in Dwaalspoor van Ellen de Vriend

Ellen de Vriend zorgt er met haar personages en de verhaallijnen voor in thriller Dwaalspoor die zij doorlopen voor dat iedere lezer zich wel kan identificeren. Ben je reislustig en ga je graag nieuwe uitdagingen aan? Of ben je juist teruggetrokken en wat afstandelijk? Heb je wel eens eenzaamheidsgevoelens of kom je juist soms in aanraking met mensen die je grenzen over gaan?

De personages maken dingen mee die in het dagelijkse leven ook aan bod komen, misschien in iemands leven of juist breed uitgemeten in de pers en op social media. De duistere kant van een buitenlandse gevangenis en een onopgeloste verdwijning / moord. Voer voor genoeg dwaalsporen in deze thriller Dwaalspoor van Ellen de Vriend met zonnige background.

Dwaalspoor - Ellen de Vriend

Raakvlakken en toch weer niet..

Met thriller Dwaalspoor heb ik wat raakvlakken en ook weer niet. Het verhaal sprak me al aan vanaf het moment dat het woord camping viel. Zoals ik eerder al aangaf, is de camping toch wel de plek waar ik graag aan terug denk. En wil het toeval ook nog eens dat de schrijfster van Dwaalspoor, Ellen de Vriend, uit Zeeland komt. Mijn geliefde Zeeland; de plek waar wij jarenlang op de camping hebben gestaan.

Het avontuurlijke van Fiona, de hoofdpersoon uit het verhaal Dwaalspoor van Ellen de Vriend, kan ik alleen maar bewonderen. Ik ben zelf niet zo iemand die alles achter zou laten om in het buitenland aan de slag te gaan. En vooral niet in mijn eentje. Daar ben ik dan toch een beetje te bang voor aangelegd denk ik. Daarnaast heb ik bekende mensen nodig om mij heen. Ik bewonder Fiona om haar kracht, zelfstandigheid en drive om er iets van te gaan maken op de buitenlandse camping. Ze heeft een doel en dat wil ze maar al te graag gaan waarmaken. Ze is daarnaast ook erg realistisch; als het niet werkt kan ze altijd nog terug gaan naar Nederland. Maar dan heeft ze het in ieder geval wel geprobeerd.

Een mooie en fijne vakantiebestemming die Ellen de Vriend toch een wat duister randje weet te geven.

Specificaties Thriller Dwaalspoor – Ellen de Vriend

Auteur: Ellen de Vriend | Omslagontwerp: zero-media.net, Munich | Uitgever: Xander Uitgevers BV | juli 2022 | 221 pagina’s | 9789401617802 | meer informatie bij je lokale boekhandel of bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.