In het bos daar staat een huisje van Xavier Deneux

In het bos daar staat een huisje… Zijn er al mensen die meteen het liedje in hun hoofd horen? Dit boek is namelijk het “bekende” kinderliedje maar dan in boekvorm van Xavier Deneux. Een bekende naam bij ons want we hebben al een boek vol puntjes mogen reviewen. Ik was dan ook erg benieuwd naar de uitvoering van dit boekje.

in het bos daar staat een huisje

In het bos daar staat een huisje

In het bos daar staat een huisje,
‘k Keek eens door het vensterraam’..

Kwam een haasje aangelopen,
hij klopte zachtjes aan.

‘Help mij, help mij uit de nood!’
Want de jager schiet mij dood!’

Laat mij in je huisje klein,
‘k Zal je dankbaar zijn’.

Een klein lief liedje is ‘In het bos daar staat een huisje’, met verschillende variaties zoals een goed kinderliedje betaamd. Dit lieve liedje is nu in dit kartonboek prachtig vastgelegd. Met vrolijke en kleurrijke illustraties. De pagina’s hebben soms uitsneden en soms juist een 3D effect. Er is veel te voelen en te beleven. Dit kinderliedje van ‘In het bos daar staat een huisje’ wordt nog leuker als je ondertussen naar de prenten in het boekje kijkt.

Emotionele band

Zingen en voorlezen versterken de emotionele band met je kind. Al van baby af aan! Je kindje kan zich beter hechten en voelt zich veilig. Dus ook echt van kleins af aan is het belangrijk om te voor te lezen, of voor te zingen. In het bos daar staat een huisje, is een prachtig pareltje van Xavier Deneux die meerdere mooie kartonboekjes op zijn naam heeft staan. Het is stevig, kleurrijk en er valt veel te ontdekken. het leuke van een liedje is ook dat het vaak nog beter blijft hangen. En geen zin om te zingen? Voorlezen is net zo leuk!

Mijn dochter luistert aandachtig als ik voor haar zing en ze roept ondertussen wat ze ziet en herkent op de pagina’s. Ze ontdekt en voelt en we hebben een fijn momentje samen. Mijn oudste dochter onthoudt het liedje en het is voor haar net alsof ze ook echt voorleest voor haar jongere zusje. Dat vind ik erg leuk! Heb je nou geen idee hoe het liedje van ‘In een bos daar staat een huisje’, gaat? Lezen is net zo leuk, of luister hieronder naar het kinderliedje.

Specificaties In het bos daar staat een huisje

Auteur en illustrator: Xavier Deneux | Uitgever: Oogappel / Standaard uitgeverij | 9789002272363 | Februari 2021 | 18 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

in het bos daar staat een huisje
footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.