Doe je mee? Een spiegelboek

Die kleine papegaaitjes toch van ons. Imiteren is zo rond het tweede levensjaar echt in volle bloei. Daarvoor ook al maar nu kunnen kunnen kindjes motorisch en spraaktechnisch zich nog beter uiten. En dus kopiëren. Dat kopiëren is ook echt heel belangrijk, en het is dus voor volwassenen ook belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Dit is opvoeden en aanleren in volle actie, en je ziet ook vrij snel het effect. Doe je mee? Een spiegelboek, is een boekje met een spiegel wat leuk hierop inspringt en tegelijk de bewustheid van het eigen lichaam goed motiveert.

Doe je mee? Een spiegelboek

Doe je mee? Een spiegelboek

Doe je mee? Een spiegelboek. Kijk in de spiegel en doe de dieren uit dit boek na. Eerst ben je een knorrige beer. Klaar om te mopperen? Frons je wenkbrauwen, start met mopperen en brom. GRRRRR! Nu mag je een gek schaapje zijn, je lippen trillen. BRRRRR! Of ben je liever een grappenmaker? Dan mag je een aapje zijn en je vinger in je neus steken. HIHIHI! Zo gaan we nog langs de leeuw, koala, kikker, eekhoorn, uil, schildpad, en we eindigen bij het schattige kuikentje die een kus geeft. SMAK! Doe je mee?

Spiegelboekje

Wat is dit toch een leuke fase. Ik geniet onwijs van mijn 2 jarige dochter die zichzelf ontdekt en haar gezichtje. De verbazing en het enthousiasme spatten uit haar oogjes. Ook mijn oudste dochter van 7 doet graag mee. En ook voor die leeftijd is het zo belangrijk. Uiteraard kennen ze zal emoties en zijn ze zich al bewuster van hun lichaam. Het is altijd goed om hier aandacht aan te besteden! En om het bespreekbaar te maken. Doe je mee? Een spiegelboek is dan ook een boekje wat we graag erbij pakken.

De opdrachten zijn simpel maar leuk. Met een goede afwisseling. De illustraties van Thierry Bedouet zijn herkenbaar, kleurrijk en vrolijk. Deze Franse creatieveling zorgt voor veel blije momentjes, ook als we boos als leeuw moeten grommen. Doe je mee? Een spiegelboekje is dus een erg fijn en positief boekje. Met nog eens een goede les in het bewust worden van je emoties en je gezicht. Het spiegeltje wat erbij zit is lekker groot en goed beschermt in het boek. Dat kan dus wel even mee, en tegen een stootje.

Doe je mee? Een spiegelboek

Zelfbeeld

Met Doe je mee? Een spiegelboekje stimuleer je het zelfbeeld, maak je emoties inzichtelijk en bespreekbaar. En het zorgt voor veel leuke vrolijke momenten. Wij vinden dit een erg leuke toevoeging aan onze boekenkast. Het is ook leuk om cadeau te geven. Groot voordeel, het is vers van de pers! Vanaf 9 februari verkrijgbaar. En dus een kleinere kans dat het al op een boekenplank staat.

Doe je mee? Een spiegelboek

Specificaties Doe je mee? Een spiegelboek

Illustrator: Thierry Bedouet | Uitgever: Oogappel / standaard uitgeverij | 9789002272790 | februari 2021 | 20 pagina’s | Hardcover met spiegel | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Winnen!

Dit lieve kartonboek kan je nu winnen bij StoerLeesVoer! Laat onder aan deze review een reactie achter waarom jij dit boekje graag in jouw, of in een andere boekenkast zou willen zien staan!

Wat mag je verder doen?

  • Een reactie op onze social media is lief en een extra winkans per reactie
  • Ons volgen op Social media is ook lief en een extra winkans per account dat je volgt
  • Tag je buddies op Social media en deel het bericht! Vergeet ons dan niet te taggen en dit zijn ook weer extra winkansen

Facebook StoerLeesVoer
Instagram StoerLeesVoer
Pinterest StoerLeesVoer
Twitter StoerLeesVoer

Winnaar is bekendgemaakt via social media

doe je mee?
footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

3 reacties

  1. Super leuk boekje is dit! Ik heb ook een zoontje van 2 en ik merk dat hij alles te gek vindt dat te maken heeft met het nadoen van dieren! Het vliegerlied wordt dus ook non stop gedraaid hier thuis en ik weet zeker dat hij ook veel lol aan dit boek zal beleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.