Onze tijd op aarde – een boek over dierenlevens

Welk dier leeft eigenlijk het langst? Die vraag heb je je als kind misschien vast weleens gesteld. In ‘Onze tijd op aarde’ krijg je antwoord op deze vraag. Maar hier lees je ook welk dier eigenlijk het kortst leeft en heel vele andere fascinerende feitjes over diersoorten met een bijzondere levensduur.

Onze tijd op aarde

Hoe lang duurt een dierenleven? Onze tijd op aarde

Van de tere eendagsvlieg, die maar een paar kostbare uren leeft, tot de onsterfelijke kwal die de dood heeft verslagen – in dit boek kom je de meest bijzondere grote en kleine dieren tegen en ontdek je van alles over hun tijd op aarde.

Je ontmoet ik ‘Onze tijd op aarde’ dieren die binnen een dag volwassen worden, en andere die bijna honderd jaar kind blijven. Lees over de ongelofelijke monarchvlinder, de geheimzinnige axolotl, de oeroude galapagosreuzenschildpad en nog veel meer fascinerende dieren in dit prachtige geïllustreerde boek.

eendagsvlieg

Het fascinerende dierenrijk

Wat is het dierenrijk toch ontzettend mooi en bijzonder. Keer op keer blijf ik me daarover verbazen. Ik heb inmiddels al heel wat informatieve boeken over dieren gelezen (en daarvan velen van uitgeverij Lemniscaat, waar ook dit boek van is). En elke keer lees ik weer nieuwe dingen, waarvan ik me afvraag hoe dat nou kan. Ook dit boek Onze tijd op aarde heeft me flink weten te verrassen. Het heeft echt een ontzettend originele invalshoek, waar ik eigenlijk nog nooit eerder wat over had gelezen. En wat staan er een hoop interessante dingen in dit boek. Ik heb echt regelmatig het boek Onze tijd op aarde even aan de kant gelegd, om aan de rest van het gezin te vertellen wat voor leuks ik nu weer heb gelezen.

Leuke weetjes en prachtige illustraties

In het boek Onze tijd op aarde worden de dieren met de kortste én langste levens besproken. Denk bijvoorbeeld aan de eendagsvlieg, valdeurspin, reuzenkraak, Groenlandse haai, zeekrokodil en de onsterfelijke kwal. Ik vond het heel interessant om te lezen dat elk zoogdier (met uitzondering van de mens) vanaf zijn geboorte dezelfde voorraad hartslagen heeft: ongeveer een miljoen. Dieren met een ontzettend hoge hartslag, zullen dus een veel korter leven hebben dan dieren met een lage hartslag.

Andere leuke weetjes in Onze tijd op aarde vond ik bijvoorbeeld dat een Grizzlybeer gewoon tijdens haar winterrust kan bevallen. En dat tegen de tijd dat de lente aanbreekt haar jongen inmiddels groot genoeg zijn om de wereld in te gaan. En dat magicicada (die horen bij de langst levende insecten), eerst 17 jaar als larven onder de grond leven, dan allemaal tegelijk uitkomen en dan na vijf tot zes weken als volwassen dier al sterven.

Er staan echt zoveel interessante, leuke dingen in Onze tijd op aarde, dat ik dit boek zeker een aanrader vind, voor thuis of in een schoolbibliotheek. Het boek leest makkelijk en heeft daarnaast echt prachtige illustraties.

Wil je nog meer prachtige boeken lezen over de natuur? Neem dan zeker ook een kijkje bij deze boeken van Lemniscaat:

Specificaties ‘Onze tijd op aarde’

Auteur: Lily Murray | Illustraties: Jesse Hodgson | Vertaling: Steven Blaas | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714590 | 6 juni 2023 | 62 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.