Beloofd is beloofd, kleine panda’s – een levensles

Als je mijn dochter vraagt wat mijn hoofdregel in huis is dan zal ze zeggen: Afspraak is afspraak. Ja ik hecht hier erg veel waarde aan. Misschien soms wel tot irritatie van andere mensen toe. Natuurlijk kun je prima onder een gemaakte afspraak uitkomen. Maar dan wel in goed overleg en in onderling vertrouwen. In dit prentenboek beloofd is beloofd volgen we twee kleine rode panda’s op hun avonturen.

Beloofd is beloofd kleine panda’s

Het verhaal brengt je naar een bergtop gehuld in mist, waar de twee pandazusjes, Len en Jik, samen met hun moeder wonen. De zussen beloven hun moeder plechtig dat ze altijd samen zullen blijven en niet ver van hun huis zullen gaan. Terwijl Len geniet van het comfort van haar boomnest, koestert de nieuwsgierige Jik dromen van het verkennen van de uitgestrekte wereld buiten. Wanneer Jik heimelijk de berg afdaalt om haar avontuurlijke dromen na te jagen, staat Len voor een uitdagende beslissing: zal ze trouw blijven aan haar belofte of zal ze ervoor zorgen dat haar zus veilig naar huis terugkeert?

Leeservaring

Allereerst WOW voor de prachtige heldere vrolijke illustraties. Natuurlijk knalt de kaft je al tegemoed in mijn lievelingskleur. Maar ook de scherpheid waarop de dieren en natuur zijn getekend zijn raak. De rode panda’s doen me denken aan die knuffels met grote ogen. Maar als je dan de natuur ziet dan snap je dat Jim Field van vele markten thuis is.

Door de prachtige ondersteuning van de illustraties is het heel fijn om het verhaal te lezen. Een moeder panda geeft haar kinderen de ruimte om de wereld te ontdekken. Maar wel onder de afspraak: Beloofd is beloofd. Hierbij geeft ze haar dochters een paar regels mee:

  • Niet voorbij die dennenboom
  • Niet naar die bergen daar
  • Weer thuis zijn voor het licht wordt
  • Blijf altijd bij elkaar

Perfect boek voor kleuters

Beloofd is beloofd kleine panda’s is een perfect boek voor kleuters en mama’s. Sommige moeders hebben op deze leeftijd moeite met hun kind los te laten. Kinderen gaan naar school en kunnen alles prima zelf. Ik ben bijvoorbeeld oprecht blij dat ouders sinds de coronapandemie eigenlijk de school niet meer inkomen. Het brengt zoveel rust in de klas en kinderen zijn niet ellenlang aan het knuffelen met hun ouders. Ik denk dat ik oprecht 15 minuten meer onderwijstijd heb hierdoor elke dag.
We kennen allemaal de verhalen en ervaringen van huilende kinderen zolang ouders in zicht zijn, maar zodra die weg zijn. Hup tranen weg en spelen maar met een lach op het gezicht. Ja die transformatie is bijna wonderlijk te noemen, maar echt zo waar!

Tegelijkertijd is dit boek ook een levensles voor kinderen natuurlijk. Want zijn ze wel te vertrouwen als ze alleen op de gang mogen spelen. Of als jij even wegloopt naar het toilet of even wat te drinken haalt.

Beloofd is beloofd kleine panda’s is een prachtig boek om te praten dus over verwachtingen over en weer, afspraken thuis of in de klas. Zo heb ik hem voorgelezen voor we in de kring nog eens over de regels op school gingen praten. Perfect als je weer wat nieuwe kleuters in de groep hebt of wat ondeugende exemplaren heb rondlopen.

En om te kijken of de kinderen goed opletten want de kleine rode panda’s moeten voor het licht wordt weer naar binnen.

Andere boeken van Rachel Bright en Jim Field

beloofd is beloofd hoofd

Specificaties Beloofd is beloofd kleine panda’s

Auteur: Rachel Bright | Illustraties: Jim Field | Vertaling Bette Westera | Uitgeverij Gottmer | 9789025778750 | 06 maart 2024 | 32 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of bij bol*

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.