Woeste wortels – een achtervolging door wortels

Even een waarschuwing vooraf: heb je een kind dat vaak last heeft van enge dromen, dan kun je wellicht beter niet aan het boek ‘Woeste wortels’ beginnen. Voor alle kinderen die wel een beetje spanning aankunnen, is dit echt een geweldig boek. En ook zeker voor de volwassenen die het voor mag lezen!

Woeste wortels

De nachtmerrie van elk konijn: woeste wortels

Jasper Konijn is dol op wortels. En elke dag trekt hij op het Groothuppelveld dikke, knapperige wortels uit de grond. Hij kan er geen genoeg van krijgen! Totdat deze woeste wortels hem beginnen te achtervolgen… Onderweg naar huis, in de schuur, in de slaapkamer – overal ziet Jasper die griezelige groente!
Zijn ouders zeggen hem dat het alleen maar in zijn verbeelding is, maar Jasper weet wel beter!

wortels eten

Een hilarisch prentenboek

Heb je het bovenstaande filmpje al gekeken? Nee? Dan moet je nu echt even stoppen met verder lezen, en eerst even dit filmpje kijken. Daarin zie je Aaron Reynolds, de schrijver van het boek, zijn boek ‘Woeste wortels’ voorlezen. (In het Engels heet dit boek trouwens ‘Creepy carrots’, ook al zo’n geweldige titel). En dan zie je ook hoe tof dit boek is. Want wat kun je er geweldig uit voorlezen! Het is echt een boek wat je heel spannend kunt maken. Als je kijkt naar het boek van de schrijver, dan heeft hij de scheuren al in het boek gelezen bij de spannende scenes!

Ga je dit boek Woeste wortels voorlezen, bedenk dan even van tevoren hoe spannend je dit moet maken voor je kind. Of lees het gewoon overdag voor, als verhaaltje voor het slapen gaan is het misschien voor sommige kinderen wat eng. Maar ik kan van dit soort boeken echt genieten. Heerlijk voor te lezen, leuke platen en ontzettend humoristisch. Ik heb nu al zin om ‘Woeste wortels’ voor te gaan lezen in de klas!

Geweldige tekeningen van Peter Brown

Maar nog voordat ik ontdekte dat dit verhaal fantastisch is, was ik al verliefd geworden op de prachtige tekeningen van Peter Brown. Ze zijn grappig. Eigenlijk meer dan grappig, net zo hilarisch als het boek. Ze zijn uitgevoerd in zwart-wit, met enkel oranje als steunkleur. En dat maakt het extra interessant. Je ziet de woeste wortels, of de oranje voorwerpen die Jasper konijn daarvoor aanziet, daardoor extra goed opvallen. En ik vind de zwarte frames rond de pagina’s ook ontzettend tof, zo wordt je echt het boek in gezogen.

Nu heb ik alleen nog één verzoek aan uitgeverij Pelckmans, die dit boek in Nederland heeft uitgegeven. Willen jullie alsje-alsjeblieft ook de volgende delen in Nederland uit gaan brengen? Als ik google op de auteur van dit boek, kom ik ook een tweede deel tegen én een derde deel, dat dit najaar gaat verschijnen. (deel 2 heet ‘Creepy pair of underwear‘ en deel 3 gaat ‘Creepy Crayon!‘ heten) En als deze boeken net zo hilarisch zijn als ‘Woeste wortels’, dan weet ik zeker dat ik deze ook absoluut wil hebben!
En tot die tijd vermaak ik me heel goed met het voorlezen van Woeste wortels. Opnieuw en opnieuw en opnieuw!

Specificaties ‘Woeste wortels’

Auteur: Aaron Reynolds | Illustraties: Peter Brown | Vertaling: Pim Lammers | Uitgeverij: Pelckmans | 9789463375900 | juni 2023 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.