Karel in het donker – Liesbet Slegers, een beetje bang

Kinderen zijn vaak bang in het donker. Waarom dat is, is mij altijd nog een raadsel. Toen onze dochter jong was wilde ze altijd perse in het donker slapen. Sinds ze ongeveer 4 jaar was moest er per sé een lampje aan op haar kamer of moest het ganglicht aan blijven staan. Ook voor Karel is het bedtijd. De dag is bijna voorbij. Maar eerst gaat Karel met papa nog wat spannends doen. Karel in het donker nodigt in elk geval uit tot het hebben van een zaklamp!

hoofd Karel in het donker

Karel in het donker

Het is donker, het is nacht. Maan en sterren houden de wacht. Ik ben moe.. nu vallen mijn oogjes toe.

Dat is het gedichtje waarmee het prentenboek voor peuters, Karel in het donker, mee begint. Zelf had ik vroeger een ander gedichtje geleerd.

Ik ga slapen ik ben moe. Ik sluit mijn beide ogen toe. Here houdt ook deze nacht, over mij getrouw de wacht.

En dan had ik ook nog een versje met heel veel engeltjes aan mijn zijdes, maar geen idee meer hoe die ging.

Avondrituelen

Karel in het donker

Net zoals in veel gezinnen wordt er voor het slapen gaan nog even voorgelezen. Zo doet de papa van Karel dat ook. Een verhaal over de maan en de sterren. Die schijnen in het donker en Karel speelt dat na door onder een deken te kruipen.

Papa gaat samen met Karel in het donker lopen in huis. Met het licht aan en uit is het donker en licht. De zaklamp kan ook aan en uit. Ook op de wc en de badkamer schijnt er licht.

Als het dan echt tijd is om te gaan slapen gaan de gordijnen dicht en het grote licht in de kamer ook. Maar een nachtlampje bij het bed mag aan. Nu is Karel in het donker in zijn kamer en kan hij lekker gaan slapen. Welterusten lief kindje!

Karel in het donker

Karel in het donker is een leuk boek die goed past bij de belevingswereld van het jonge kind. Ideaal ook om voor te lezen als je een kindje hebt wat bang is in het donker. Om samen alle spoken uit het huis te verjagen en te kijken of er geen monsters onder het bed zitten.

Heb je nog geen zaklamp in huis als je dit boek gaat voorlezen, dan weet ik zeker dat je kind er om een zal gaan vragen. Leuk om er samen een te gaan uitzoeken natuurlijk!

Specificaties Karel in het donker

Auteur: Liesbet Slegers | Uitgever: Clavis | 9789044832211 | april 2018 | 27 pagina’s | meer informatie over karel in het donker vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.