De fantastische vijf, een safari vol prachtige dieren

Houd je van dieren groot en klein? Verpakt in een prachtige safari met kleurrijke en grappige illustraties? Dan mag De fantastische vijf niet ontbreken in je collectie. Dit mooie prentenboek toverde een lach op mijn gezicht!

De fantastische vijf

Synopsis De fantastische vijf

‘Veel plezier,’ zegt de ranger. ‘En goed opletten!
Misschien zien jullie de Grote Vijf.
De neushoorn. De buffel. Het luipaard.
De olifant. En… de leeuw!’
‘Die wil ik zien,’ zegt Mans. ‘Alle vijf!’
‘Ik ook,’ roept Noor. ‘Wedden dat ik ze het eerst zie!’

Noor en Mans gaan op safari. En beide zijn ze vastbesloten om de Grote Vijf te zien. Noor ziet ze achter elkaar. Dáár zit de buffel: hij zingt lang zal ze leven en heeft allemaal ballonnen en lampjes aan zijn hoorns hangen. En de leeuw heeft een roze glitterkam om zij lange manen mee te kamen. Jammer genoeg zijn alle dieren net weg als Mans kijkt. Maar hij ontdekt weer heel andere dingen…

Annemarie van der Eem schreef met dit boek niet alleen een ode aan de fantasie, maar ook aan de opmerkzaamheid van kinderen. En in combinatie met de vrolijke illustratie van Dorien Brouwers ontdek je de Grote Vijf zoals je ze nooit eerder hebt gezien. Na het lezen van De fantastische vijf ga vast en zeker zelf ook anders naar je omgeving kijken?

Annemarie van der Eem

Ga je mee op safari?

Wat een heerlijk prentenboek is De fantastische vijf. Het geeft zo mooi de verschillen tussen kinderen weer. De één vol fantasie en de ander enorm opmerkzaam. Deze heerlijke safari is een vrolijke kennismaking met verschillende dieren. Houd je ogen open en maak kennis met de Grote vijf. En hierbij moet ik echt een compliment uiten voor zowel auteur Annemarie van der Eem als illustrator Dorien Brouwers voor hun fantasievolle creativiteit. De dieren zijn buitengewoon grappig beschreven en op zeer kleurrijke manier tot leven gebracht in de illustraties.

Hij zong: lang zullen ze leven in de gloria! Met ballonnen aan zijn hoorns. En lampjes in wel honderd kleuren.

Uit De fantastische vijf

Noor ziet al deze schitterende dieren, maar als Mans kijkt zijn ze net weg. Net als je een beetje medelijden met Mans begint te krijgen komt het verhaal met een verassing, de Fantastische Vijf! Wie of wat dit precies is mag je zelf lezen in De fantastische vijf. Een safari om nooit meer te vergeten!

Lang zullen ze leven in de gloria

Herhalende tekst

Auteur Annemarie van der Eem heeft met De fantastische vijf een prachtig prentenboek weten neer te zetten. Een ode aan grote en kleine dieren, allemaal even fantastisch! De herhalende teksten maken het boek al snel herkenbaar. Wanneer je hier ruimte voor laat zullen kinderen al gauw je zinnen aanvullen. Hierdoor is het verhaal enorm interactief en lees je het echt met elkaar! Ik vind dit persoonlijk een groot pluspunt, want voorlezen doe je wat mij betreft echt samen. Hoe meer interactie hoe groter het plezier!

Mans en Noor kijken. Speuren. En spieden. De één hier, de ander daar.

Uit De fantastische vijf

Kleurrijke en vrolijke illustraties

Wauw! Wat een prachtige illustraties van Dorien Brouwers. Het plezier spat van de pagina’s en maakt dat ik helemaal blij word. De dieren in De fantastische vijf zijn zo kleurrijk en grappig neergezet. Elke bladzijde is een nieuwe vrolijke ontdekking.

Na de eerste keer lezen waren we eigenlijk wel nieuwsgierig naar de details. We hebben dan ook direct terug gebladerd om deze te bekijken. En ze kloppen helemaal met de ontknoping van het boek.

De fantastische vijf

Raden wij De fantastische vijf aan?

De fantastische vijf is geschreven voor kinderen vanaf vier jaar. Mijn dochter van zeven vind het boek ook nog enorm leuk. En ik denk dat door de herhalende teksten en vrolijke illustraties peuters ook echt zullen genieten van dit boek!

En ook ik vind dit een heerlijk boek om voor te lezen. Het grappige verhaal, de kleurrijke afbeeldingen en de toffe details maken dit boek tot een feest om te lezen. De fantastische vijf zorgt voor een lach op mijn gezicht en een blij gevoel in mijn buik. Dit komt doordat dit boek zo enorm vrolijk is.

Dus ons antwoord op de vraag of wij dit boek aanraden is simpel. Ja, dit boek vinden wij een echte aanrader. Houd je van speelse prentenboek vol levendige illustraties over dieren groot en klein. Dan is De fantastische vijf ook echt wat voor jou!

Andere recensies van Dorien Brouwers

De fantastische vijf

Lees ook eens onze andere reviews van prachtig prentenboeken over dieren:

Specificaties De fantastische vijf

Auteur: Annemarie van der Eem | Illustraties: Dorien Brouwers | Uitgever: Lemniscaat | 11 juli 2023 | 28 pagina’s | 9789047715023 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.