Liedjes zonder grenzen. Een liedjesboek met gratis CD!

Liedjes zonder grenzen is een prachtig geïllustreerde verzameling van 24 kinderliedjes van over de hele wereld. In het boek en op de CD die erbij zit, vind je 24 populaire volksliedjes uit 24 landen, die allemaal een band hebben met Nederland.

Vertaalde liedjes zonder grenzen

Koos Meinderts is winnaar van de allereerste Annie M.G. Schmidt prijs voor het beste kinderlied. Hij heeft de 24 populaire kinderliedjes die in ‘Liedjes zonder grenzen’ staan, vertaald en bewerkt. Het zijn volksliedjes uit landen die allemaal iets met Nederland hebben. Syrië en Spanje, maar ook Griekenland en Ghana. De liedjes zijn door Thijs Borsten opnieuw gearrangeerd en gezongen door Peer de Graaf en Izaline Calister.

Liedjes zonder grenzen met gevoel

Als je de teksten leest in Liedjes zonder grenzen, zul je merken dat ze, zoals kinderliedjes bedoeld zijn, inspelen op de belevingswereld van een kind. Zoals grappige liedjes over twee gekke ganzen en een vermoedelijke oom. Maar ook een gevoelig liedje over een lieve oma met wolkwit haar. En een vrolijke liedje over een kat met zeven levens en een vogel die gaat trouwen. De illustraties van Annette Fienieg maken het geheel compleet.

Liedjes zonder grenzen met gratis cd

De muziek op de CD

De map Liedjes zonder grenzen komt volgens alfabet automatisch terecht tussen de Duitse symfonische metalband Leaves’ Eyes en de Amerikaanse rockband Linkin Park in mijn muziekcollectie. Daar moet ik wel een beetje om lachen. Maar ik moet al gauw bekennen dat de vrolijke klanken van Liedjes zonder grenzen me meer aanspreken dan de standaard Hollandse kinderhits. Ook mijn zoontje zie ik meteen meebewegen op de muziek.

Diverse onderwerpen in Liedjes zonder grenzen

De onderwerpen van de liedjes variëren nogal. De één gaat over een stoomboot in Indonesië. Overigens zonder allerlei gekleurde of zwarte Pieten, gewoon een liedje over een stoomboot. In Ghana gaat een swingend liedje over een kindje dat klappen krijgt en moet huilen. En het Engelse Oom Roger is dood vertelt onder het genot van vrolijke ska-klanken dat er een appelboom dichtbij zijn hoofd groeit. En dat hij opstond om het oude vrouwtje te schoppen dat de appels op raapte. Maar gelukkig staan er ook lieve liedjes in Liedjes zonder grenzen. Zoals het Marokkaanse Slaap kindje, toe slaap, het rustige Oma lief uit Vietnam. En liedjes over trouwen.

Liedjes zonder grenzen

Een aanwinst

Wat mij betreft is Liedjes zonder grenzen een mooie aanwinst. Dit omdat er ook eens andere dan dagelijkse onderwerpen die toch ook bij het leven horen, bespreekbaar worden gemaakt. En leuk om verschillende culturen te leren kennen. En natuurlijk om gezellig met mijn zoontje door de kamer te dansen.

Naar welke muziek luister jij het liefst met jouw kind?

Specificaties ‘Liedjes zonder grenzen’

Uitgeverij: Rubinstein | Auteur: Koos Meinderts | Illustraties: Annette Fienig | 24 januari 2020 | 9789047627623 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Liedjes zonder grenzen
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.