Kelly is een hond – een verhalenbundel

Kelly is een hond is een klein dun boekje met verhalen die zo uit het echte leven gegrepen zouden kunnen zijn. Een boekje dat vooral voor moeders en leerkrachten heerlijk herkenbaar zal zijn en toch misschien ook weer totaal niet.

Verhalenbundel

Kelly is een hond of eigenlijk een meisje dat heel graag een hondje wil zijn. Zelf misschien ook wel denkt dat ze een hondje is. Zo likt ze iedereen en kwispelt ze graag met haar billen. Ze zit in groep 1 bij juf Marleen samen met andere kinderen die allemaal hun eigen heerlijke eigenaardigheden hebben.
Caitlin is de beste vriendin van Kelly. Zij heeft er geen probleem mee dat Kelly een hondje is. Caitlin haar mama is een bekende vlogger. De mama gaat mee op schoolreisje en dat resulteerde bij mij in een grote schaterlach.

Kelly is een hond een heerlijk boek om te lezen

Wat een heerlijke manier om al die belevenissen met een groep kleuters op te schrijven. Want naast Kelly zitten er nog veel meer kinderen in de klas.

Jeroen houdt van nagellak en draagt het liefste prinsessenjurkjes. Joep is lief, maar erg druk. Saar houdt van slapen en eten. Caitlin is dol op haar vloggende moeder en op Kelly. Youssouf en Achmed doen alles samen en Ruben is juist het liefste alleen.  Maak kennis met een leuke groep kinderen.

Kelly is een hond is een leuk boekje om te lezen. Zonder dat er verborgen laagjes inzitten of spannende plotten. Het maakt duidelijk dat het prima is wie je bent of wilt zijn. Jongens die jongens leuk vinden, meisjes die honden willen zijn, jongens die prinsessenjurken willen dragen. Stille meisjes, drukke jongens het mag en kan allemaal in de klas van juf Marleen.

Illustraties

Er zit maar een enkele illustratie in Kelly is een hond. Dat snap ik wel, want het geheel is niet zozeer een kinderboek met kleurrijke illustraties, maar een verhalenbundel voor volwassenen. Toch had ik het wel leuk gevonden als er meer illustraties bijzitten om de grappige gebeurtenissen nog meer beeld te geven.

Ook een leuk boek voor PABO studenten trouwens!

Over de auteur

Linda Jouvenaar (1973) heeft tot haar zeventiende in Den Haag gewoond en woont nu alweer vele jaren in de provincie Zeeland. Ze werkt in de zorg als doktersassistente en is moeder van een dochter. Als kind en jongvolwassene schreef ze al graag verhalen. Haar dochter Shannon hield van zelfverzonnen verhaaltjes voor het slapengaan en toen Linda na een ernstige ziekte en ingrijpende operatie een tijd last had van stemverlies, begon ze de zelfverzonnen verhalen voor haar dochter Shannon op te schrijven. Samen met Shannon verzon ze steeds meer verhaallijnen en zo ontstond het boek ‘Kelly is een hond’. Linda vindt het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn en zich daar veilig bij voelen, want ieder kind is bijzonder en belangrijk en mag gezien en gehoord worden.

Specificaties Kelly is een hond

Auteur Linda Jouvenaar | Uitgeverij Boekscout | 9789464503760 | 64 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.