Klim eens op een giraf – een lief prentenboek voor avonturiers

Blijf daar af! Hier blijven! Ga toch eens rustig zitten! Peuters en kleuters krijgen dat dagelijks te horen. Al die regeltjes, soms is dat best jammer als je zo graag de wereld wilt ontdekken. Klim eens op een giraf is een prentenboek over avonturen. Over gekke dingen dromen én doen! Maar wel op tijd weer thuis zijn voor het avondeten. Want avontuur is belangrijk, maar afspraken zijn dat ook.

hoofd

Dans met een pauw en klim eens op een giraf

De wijde wereld intrekken en nieuwe dingen uitproberen. Dat is precies wat kinderen in de peuterleeftijd graag willen. Maar helaas, ze moeten ook regels leren. En helemaal alleen op stap is nog geen goed idee. Maar daar mag je wel een beetje over dromen toch? In Klim eens op een giraf worden een heleboel avonturen beleefd. Auteur Adam Ciccio en illustrator Yuke Li vertellen een verhaal over een klein jongetje. Die de hele wereld wil zien vanaf de nek van de giraf. En die danst met een pauw door de lucht. Wat een plezier en fantasie heeft de kleine jongen! De kleurrijke illustraties zijn een mooie aanvulling op het verhaal, dus voor jonge lezers gegarandeerd lees- en kijkplezier.

Ontdekken en begrenzen

Het is een herkenbare strijd die wel eens plaatsvindt met je ontdekkende kind. Omdat ze heel veel willen, maar daarbij wel een beetje in de gaten gehouden moeten worden. Want er zijn van die kinderen die de gekste dingen verzinnen, of een levendige fantasie hebben.

Ik graaf ook graag naar blinkende schatten en ben vriendjes geworden met een slijmerige slak.

klim eens op een giraf

Maar eigenlijk is dat vooral zo leuk aan deze uitdagende ontwikkelingsfase. Af en toe even lekker gek en vies. De belofte van het kleine jongetje is wel erg rooskleurig; dat hij altijd voorzichtig is, braaf zijn groente opeet en elke ochtend netjes zijn bed opmaakt. Veel ouders moeten de groente wel eens verstoppen in het eten, en zien hun kinderen regelmatig gevaarlijk balanceren op een stoeltje. Dus of kinderen inderdaad gaan inzien dat afspraken belangrijk zijn? Daar blijven we natuurlijk wel op hopen.

Klim eens op een giraf is een lief boek over het verkennen van de wereld én het heelal. En over vriendjes worden met kikkers en slakken. Voor kleine avonturiers vanaf 4/5 jaar!

Specificaties Klim eens op een giraf

Auteur: Adam Ciccio | Illustrator: Yuke Li | Uitgeverij Clavis | 9789044841350 | februari 2021 | 28 pagina’s | vanaf 5 jaar | Meer informatie vraag je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.