Kikker en Pad: over een flinke ruzie!

Prentenboeken over dieren gaan nooit vervelen! En het boek ‘Kikker en Pad’ is zeker weer een heel leuk prentenboek over dieren om aan je collectie toe te voegen. Want Kikker en Pad hebben krijgen namelijk flinke ruzie!  

kikker en pad

De ruzie tussen Kikker en Pad

Kikker is namelijk een kikker. En Pad is een pad. Logisch voor ons, en voor hen ook. Maar wanneer een vlieg denkt dat dat Kikker en Pad twee kikkers zijn, krijgen ze binnen de kortste keren ruzie. Ze gooien de ene na andere belediging naar elkaars hoofd, en beginnen zelfs letterlijk en figuurlijk met modder te smijten! En niet alleen Kikker en Pad, maar ook al hun soortgenoten.
Maar dan komt er iemand langs, met grote tanden en een lege maag. Nu moeten de twee wel samen aan de slag en hebben ze elkaar echt nodig. Zullen ze leren om hun verschillen te accepteren?

Super grappig boek over een ruzie

Wat is dit een heerlijk boek om voor te lezen zeg! Ik heb zelf al hardop moeten lachen toen ik het las, en bij het voorlezen moest mijn dochter ook erg lachen. De ruzie van Kikker en Pad is echt heel grappig, en de ruzie gaat zoals deze soms bij kinderen in het echt ook gaat.
De één roept iets gemeens, en de ander roept nog iets gemeners terug. En dit stapelt zich op, totdat het uiteindelijk een enorme ruzie is. En wanneer het dan niet meer met woorden op te lossen is, dan wordt het uiteindelijk fysiek. In het geval van Kikker en Pad gaan ze met modder gooien. En dat loopt uit in een enorm moddergevecht tussen alle hun soortgenoten.

Mooi vormgegeven

Ik hou er altijd van als een boek mooi vormgegeven is. En dat is bij Kikker en Pad zeker het geval. De auteur van het boek heeft echt gespeeld met de indeling, afmetingen van de tekeningen en de lettertypes. Het boek ziet er enorm aantrekkelijk uit.
Daarnaast zijn ook de tekeningen erg grappig. De kleine grapjes en details maken het boek helemaal af (zoals bijvoorbeeld de schaduw van het dier wat ze wil komen opeten, de ronddraaiende ogen van Kikker en de knuffelende kikkers en padden op het einde van het verhaal.
Voor mij weer echt een pareltje, wat hier zeker nog regelmatig uit de kast gaat komen, thuis en in mijn kleuterklas!

Specificaties Kikker en Pad

Auteur: Ben Mantle | Uitgever: Veltman uitgevers │ 9789048319220 │februari 2021│32 pagina’s│meer informatie vind je hier

kikker en pad
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.