De allerbeste mama van de hele wereld

Zoek je nog een moederdagcadeau? Kijk dan niet verder, want met dit boek krijgt jouw moeder tranen in haar ogen! Daarnaast is het ook echt een juweeltje om te geven. Die gouden letters en die vosjes. De allerbeste mama van de hele wereld is speciaal voor al die moeders de het geweldig doen!

Zowel Joyce als Kelly uit ons StoerLeesVoer team hebben dit boek gelezen en hun steentje bijgedragen aan deze review. Een dubbele review dus, een beter en eerlijker beeld van een boek kan je niet krijgen.

de allerbeste mama voorkant

De allerbeste mama van de hele wereld

Er zijn wel duizenden manieren om een moeder te zijn. Maar wie is de beste mama van de hele wereld? Dit prentenboek geeft je antwoord op die vraag door middel van hartverwarmende portretten van dieren moeders.

Dat valt er op de achterkant te lezen. Hoe mooi is het om dit boek aan een moeder van jonge kinderen te geven? Vooral dan zijn moeders vooral vragende of ze het allemaal goed doen. Het antwoord van dit boek is hartverwarmend en brengt een glimlach op het gezicht van elke vrouw!

Een geweldige voorkant!

Alleen al de letters van de tekst geven je het idee dat “De allerbeste mama van de hele wereld” houd waard is. Zo mooi sierlijk en goudkleurig! Het rood/oranje van de vosjes knalt van de voorkant af door de bladeren van groen. Zo ontzettend mooi. Toen ik hem vast had heb ik eerst een paar minuten naar de voorkant gekeken. Daarnaast is hij groter dan andere prentenboeken en valt hij gelijk op!

“De allerbeste mama” voelt luxe aan

Op de één of andere manier heb je het gevoel alsof je een duur boek in handen hebt. De eerste pagina’s zijn fantastisch met al het groen en de dieren die er tussenin zitten. En ook de bladzijdes daarna zien er geweldig uit. Lekker stevig en mooi van kleur. Niet voor niks dat ik dit boek een juweeltje noem, want dat is het! De letters, de pagina’s en de illustraties, stuk voor stuk goed uitgekozen door de makers van “De allerbeste mama van de hele wereld”

Een stortvloed aan dieren

De allerbeste mama van de hele wereld staat boordevol dierenmoeders. Bij elke moeder staat beschreven hoe zij haar jong opvoedt. Is zij de beste moeder van de hele wereld? De illustraties van Benjamin Lacombe zijn echt geweldig. Zo ontzettend mooi en levensecht. Alsof je ze bijna aan kan raken. Wil je trouwens meer weten over de dieren? Achter in staat een overzicht van alle dieren die in het boek voorkomen met extra informatie. En ook daar staan weer geweldige plaatjes bij.

Een geweldig antwoord op een mooie vraag

Nou ga ik je niet het antwoord op die vraag geven, maar ik kan je wel vertellen dat het antwoord hartverwarmend is. De opbouw er naar toe is fantastisch, maar het antwoord misschien nog wel het allerbeste. Je leert niet alleen meer over verschillende dieren, maar je leert ook op een andere manier naar dingen te kijken. Zoek je dus nog iets moois voor Moederdag? Dan zou ik dit boek De allerbeste mama van de wereld, zeker aanraden! Een pareltje voor elke moeder.

Kelly haar ervaring van De allerbeste mama van de hele wereld

Wauw! Dat was het eerste dat ik dacht toen ik ‘De allerbeste mama van de hele wereld’ in handen kreeg. Het boek ziet er echt schitterend uit. De tekeningen zijn echt uniek! Deze zijn gemaakt door Benjamin Lacombe, in de voor hem zo kenmerkende stijl. De tekeningen hebben iets fabelachtigs, je kunt er gewoon naar blijven kijken!

Maar niet alleen de tekeningen maken dit boek speciaal, ook de tekst is ontzettend leuk. In het boek ga je op zoek naar de allerbeste mama van de hele wereld. Maar wat is nu een goede mama? Er zijn wel duizend-en-een manieren om een mama te zijn. Zo voeden alle mama’s in dit boek hun kinderen anders op, en zijn ze op hun manier een goede moeder. Misschien wel de beste moeder van de wereld?

Prachtig groot formaat

Het boek is uitgevoerd in een prachtig groot formaat. De tekeningen zijn pagina vullend, en regelmatig kom je ook een illustratie tegen die wel 2 pagina’s vult. Echt net een schilderijtje! Achterin het boek is een overzicht te vinden van alle dieren die in het boek zijn opgenomen. En bij elk dier staat ook een opvallend weetje. Bij sommige diersoorten zijn dit enorm grappige weetjes.

Bij een anemoonvis leeft de moeder met haar jongen in een anemoon. Maar als in een anemoon het enige vrouwtje sterft, dan verandert het dominante mannetje van geslacht om haar plek in te nemen. Hoe interessant is dat?

Ik vind dit echt een prachtig boek, en een geweldig boek om te geven voor moederdag. Een pareltje om in je kast te hebben. (of liever op een mooie plank, zodat je de geweldige tekeningen kunt blijven bekijken).

Specificaties De allerbeste mama van de hele wereld

Auteur: Sebastien Perez | Illustrator: Benjamin Lacombe | Vertaling: Pim Lammers | uitgeverij: De Eenhoorn | 64 pagina’s | 9789462916364 | februari 2022 | Voor meer informatie ga naar je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.