Kom van dat dak – Een AVI M3 Sinterklaasverhaal

Kom van dat dak is een herkenbaar en aansprekend verhaal over Sinterklaas op AVI M3, speciaal voor kinderen in groep 3 die net leren lezen. Niek en Klaas zijn de neven van de Sint en willen graag helpen. Maar Sint ziet dat niet zitten. Zouden Moo en Piet dan wel kunnen helpen? Maar waar is Moo eigenlijk? Door de korte woorden en eenvoudige zinnen kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken.

Kom van dat dak een prachtig leesboekje

Kom van dat dak is een sinterklaas leesboekje op AVI M3 niveau. Perfect voor de meeste groep 3 leerlingen die dit niveau beheersen. De kaft heeft een prachtige gouden rand, dat terugkomt in de staf en de maan maar ook de sterren op de achterkant.

De illustraties zijn kleurrijk maar toch ook simpel. Genoeg voor kinderen om de aandacht bij het verhaal te houden, maar ook niet zoveel dat ze afgeleid raken om te stoppen met lezen. Een perfecte harmonie tussen plaatjes en tekst dus in kom van dat dak!

Hulpsinterklaas

Sint heeft natuurlijk een hoop te doen en zijn neven en de zus van piet willen heel graag helpen. Maar ze lijken niet op de echte sint met hun puntige baard en muts en verkeerde kleur kleding.
En moo, het zusje van piet is zoek en ze kunnen haar nergens vinden.

Tussendoor proberen de neven natuurlijk te helpen en zo ontdekken we ook waar kom van dat dak vandaan komt. Een sint op een koe op een dak, dat hebben we eerder gezien bij Boer Boris!

sint op een koe

Op een leuke manier volgen de kinderen een spannend verhaal met een schone piet. Leg de snoepjes maar klaar want ik heb zo’n vermoeden dat ze wel wat willen na het lezen van dit boek! Ik neem kom van dat dak in elk geval mee naar mijn middenbouw groep waar de kinderen elke dag een half uur lezen.

snoepgoed

Uitgeverij Zwijsen

Vele ouders met kinderen op de basisschool kennen uitgeverij Zwijsen als de uitgever die producten heeft om te leren lezen en rekenen. Wat leuk dat er nu een nieuw leesboekje in Sintthema bij is gekomen met kom van dat dak! Een leuk cadeau om te geven in de schoen!

hoofd Kom van dat dak

Specificaties kom van dat dak

Auteur: Rindert Kromhout | Illustraties Silvie Buenen | Uitgeverij Zwijsen | 9789048746231 | oktober 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.