Leon & Mikki – Het Eindelozesprookjesboek, is een prachtig boek

Leon & Mikki – Het Eindelozesprookjesboek is een prachtig boek voor kinderen met mooie lessen. Over vriendschap, verdriet om een overleden opa en appeltaart. Appeltaart is altijd goed. Over spijt hebben, over eerlijk zijn en over wensen. Alles kan…. maar je moet er wel in geloven. Over spannende dingen, over stomme heksen en over een lieve hond. In dit boek kan echt alles. Er is voor kinderen veel herkenning te vinden in de verhalen, danwel door andere verhalen of door eigen gebeurtenissen. Het Eindelozesprookjesboek is een prachtig verhaal om voor te lezen én om zelf te lezen. Ik ben nu al nieuwsgierig naar het volgende verhaal van Leon en Mikki.

Leon & Mikki - Het Eindelozesprookjesboek

Leon en Mikki – Het Eindelozesprookjesboek

Het klinkt wat onwerkelijk, Het Eindelozesprookjesboek. Er komt toch altijd een einde aan een verhaal, aan een boek? Maar al lezende kom je er achter dat dit niet zomaar een boek is. Geen ‘echt’ sprookjesboek bijvoorbeeld. Al komt er wel een draak in voor en ook de heks komt langs. Een vlinder die kan praten en een meneer met een gekke stem. Ja, dat weet ik omdat ik die stem door hoe het geschreven is gewoon kan horen. Echt, probeer het maar eens. In Leon & Mikki – Het Eindelozesprookjesboek ga je voor het eerst mee op avontuur met deze jongens.

Liedje in het boek

Leon en Mikki moeten de zolder opruimen wanneer ze zich vervelen (zie, geen sprookje. Dat zeg ik namelijk ook wel eens tegen de kinderen). Daar zaten ze nou net niet op te wachten, maar toch gaan ze aan de slag. Ze vinden het sprookjesboek van de opa van Leon, waar hij altijd uit voorlas. Dan ineens komt er een mannetje uit een kist. Een mannetje met een bril en een gekke stem. Ze gaan hem achterna en beleven zo de gekste avonturen. Meneer bril, dat gekke mannetje, zegt dat alles kan, maar je moet er wel in geloven. Is dat ook echt zo? Zullen Leon en Mikki ooit weer thuis komen?

Ooievaar met kinderen

Ga je voorlezen of laat je je voorlezen?

Als ouder zijnde kom je op een moment voor de keuze te staan of je je kinderen gaat voorlezen of dat je hen jou laat voorlezen. Hoewel er veel voor te zeggen is om zo lang mogelijk voor te blijven lezen is zelf lezen voor kinderen ook heel goed. Leon & Mikki – Het Eindelozesprookjesboek is daar een super goed voorbeeld van. Met veel herkenning:

  • Een overleden opa
  • opruimen
  • vervelen
  • beste vrienden
  • appeltaart!

Maar ook een boek met avonturen. Leuke en spannende avonturen, maar niet te eng.

  • Een draak
  • een prinses
  • een heks
  • Meneer Bril in een ei
  • een pratende vogel
Ei met meneer Bril

Is zelf lezen niet direct een hobby van jouw zoon of dochter? Probeer dan eens om en om een zin te lezen. Of een bladzijde. Maak er samen een gezellig moment van. Met een tof boek (echt, Leon & Mikki – Het Eindelozesprookjesboek wil je verder lezen) en heerlijk samen onder een dekentje. Goed voor de binding met je kind(eren), voor hun leesvaardigheid en voor het woordbegrip/woordkennis. Want ook door voorlezen leren ze heel veel.

Leon & Mikki - Het Eindelozesprookjesboek - achterkant

Specificaties Leon & Mikki Het Eindelozesprookjesboek

Auteur: Josien de Graaf | Illustraties: Johan Klungel | Uitgeverij: Clavis | Eerste uitgave: 26-07-2021 | 9789044841602 | 99 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.