Op zoek naar Tom bij de Romeinen – Fatti Burke

Een zoekboek, prentenboek en informatieboek in één is Op zoek naar Tom bij de Romeinen. Mijn zoontje vindt zoekboeken geweldig, maar is ook dol op geschiedenis. Dit boek is niet alleen leuk, maar je leert er ook nog eens van!

Op zoek naar Tom bij de Romeinen

Op zoek naar Tom bij de Romeinen is meer dan een zoekboek

Thuis hebben we wel tien verschillende soorten zoekboeken liggen. Allemaal zijn ze geweldig en Joshua kan er uren mee bezig zijn. Op zoek naar Tom bij de Romeinen is net even anders dan anderen. Je moet niet alleen dingen zoeken, maar je komt ook veel te weten over de tijd van de Romeinen. De teksten zijn niet al te groot, maar wel informatief. Ideaal voor een jongetje van zes! En daarnaast is het ook een geweldig prentenboek om voor te lezen!

Op zoek naar Tom bij de Romeinen

Tom, oma en Toby de kat

Op zoek naar Tom bij de Romeinen begint met een verhaal over Tom en zijn oma. Tom is een gewone jongen die dol is op avontuur en zijn oma? Oma is ook dol op avontuur en archeoloog! Een goede combinatie, want als archeoloog wroet je in de grond om te ontdekken hoe mensen vroeger leefde. En dan heb je nog Toby de kat. Hij houdt helemaal niet van avontuur of in de grond wroeten.

Het begin van een groot avontuur met Op zoek naar Tom bij de Romeinen

In de werkkamer van oma vindt Toby een munt uit de tijd van Hadrianus. Hij was keizer het Romeinse Rijk. Op elke munt was zijn hoofd te vinden. Wanneer Tom de munt aanraakt, begint het grote avontuur. En Toby? Helaas voor hem, maar wordt met Tom meegenomen naar de Romeinen. Helemaal alleen staat hij op het plein in Rome. En dan begint het grote avontuur. Op zoek naar Toby. Op zoek naar oma. En leren hoe de Romeinen vroeger leefden. Vindt Tom zijn om terug? En waar is Toby?

Op zoek naar Tom bij de Romeinen

Genoeg zoekopdrachten

Aan het begin van Op zoek naar Tom bij de Romeinen staat al de eerste opdracht. Op elke pagina is namelijk de afbeelding van een adelaar te vinden. Verder vind je op elke pagina een mooi lijstje met dingen die je kan zoeken. Toby de kat en Tom ontbreken niet op dit lijstje. En dan is er nog een zoekopdracht die je helemaal aan het einde van dit boek ontdekt. Wat dat is, verklappen we niet, maar wij zijn gelijk gaan zoeken!

Wij zijn fan van dit boek en kunnen niet wachten om het eerste deel, Tom in Egypte, ook te lezen. Wat een geweldig zoekboek is dit. Een must-have voor in je boekenkast! Spelenderwijs meer leren over de Geschiedenis van de Romeinen.

Op zoek naar Tom bij de Romeinen

Nog een klein weetje. Dit boek is uitgegeven in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden!

Enthousiast geworden?

Specificaties Op Zoek naar Tom bij de Romeinen

Auteur: Fatti Burke │Uitgever: Condor│9789492899972 │juli 2020│48 pagina’s│meer informatie vind je hier

Andere zoekboeken uit deze toffe serie

Op zoek naar Tom in het oude Egypte review met foto’s

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.