Een boel gevoel! – je gevoel op de juiste manier uiten

Jonge kinderen voelen vaak een heleboel, maar vinden het soms lastig om dat goed te benoemen of te uiten. In het prentenboek ‘Een boel gevoel!’ gaat het over je gevoel op de goede manier onder woorden brengen. En in dit boek zien we dat dit soms nog best wel lastig is….

Een boel gevoel

Een driftig zusje met een boel gevoel

Mijn zusje Wanda is het beste zusje van de hele wereld.
Ze heeft de allerzachtste vacht.
Een superschattig neusje.
En ieniemienie teentjes.
Iedereen vindt Wanda lief.
En dat is ze ook.
Maar niet altijd….

Kleine panda Wanda is erg lief…. maar niet altijd. Wanneer ze driftig is, verdrietig, boos of haar zin niet krijgt. Maar gelukkig heeft ze een grote broer, die haar hierbij wil helpen. Hij heeft namelijk een geheime superkracht: zijn woorden. Elke keer als ze bijvoorbeeld wil gaan huilen of mopperen, leert haar broer haar om haar emotie te benoemen.

Een boel gevoel

Gevoelens bij jonge kinderen

Gevoelens bij jonge kinderen kan een complex onderwerp zijn. Als juf in de kleuterklas kan ik zeggen dat we hier elk jaar intensief mee bezig zijn. Want kinderen van die leeftijd vinden het nog heel lastig om goed te vertellen hoe ze zichzelf voelen. Of ze kunnen nog niet zo goed bedenken wat ze moeten doen als ze een bepaalde emotie voelen. Want wat kun je nu doen als je verdrietig bent? En wat kun je eraan doen om minder boos te zijn? Ook is het vaak nog lastig om gevoelens bij andere kinderen te herkennen. Bij dat onderwerp sluit ‘Een boel gevoel’ dus heel goed aan. Kinderen leren zo dat ze niet de enigen zijn die het soms lastig voelen om met gevoelens om te gaan.

Schattige tekeningen

Gelukkig leert Wanda in het boek om haar gevoelens onder woorden te brengen. Dat is voor iedereen fijn: de mensen om haar heen, maar ook fijn voor zichzelf. Elke keer als ze iets ervaart, leert haar broer haar een nieuw woord daarvoor. Op het eind van het boek ‘Een boel gevoel’ heeft ze dus een hele verzameling nieuwe woorden geleerd: verdrietig, bezorgd, enthousiast, bang, opgewonden en blij.

Dit verhaal is dus echt heel erg geschikt voor jonge kinderen, die dit zelf soms ook nog wat lastig vinden. De schattige tekeningen van Sean Julian zijn echt een plaatje om naar te kijken. Wanda de kleine panda ziet er ook gewoon ontzettend lief en knuffelig uit. Maar ook de omgevingen en landschappen zijn prachtig getekend, met veel kleur. Echt een aanrader voor jonge kinderen.

een boel gevoel

Specificaties ‘Een boel gevoel’

Auteur: Perry Emerson | Illustraties: Sean Julian | Vertaling: Kirsten Verhagen | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048321216 | Oktober 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.