Op jou wil ik altijd wachten – een prentenboek over tijd

Binnenkort starten wij een thema over tijd en tijdsbegrip bij ons in de kleuterklassen. En dat is voor kinderen een heel abstract begrip. Toen kwam het prentenboekje ‘Op jou wil ik altijd wachten’ op mijn pad, en dit boek sluit echt perfect bij dit onderwerp aan!

op jou wil ik altijd wachten

Voor vriendschap heb je het over: op jou wil ik altijd wachten

Op jou wil ik altijd wachten is een verhaal over een stel rupsen en een kever. Over vriendschap en avontuur. Over tijd en traagheid. Maar vooral een verhaal over hoe wachten op wie je graag ziet, het altijd waard is.
Tijdens een regenbui krijgen kever en de rode rups een goed idee. Daar hebben ze hun vrienden voor nodig. Één voor één gaat de rode rups zijn vrienden ophalen. Maar ze hebben allemaal nog nét even nodig. Ze moeten hun soep nog opeten, nog wat verven, het gras nog even afmaaien of nog even hun haren uitspoelen. Maar gelukkig zegt de rode rups: ‘op jou wil ik altijd wachten!’

rode rups

Een prentenboek over het tijd

Toevallig gaan wij de komende periode aan de slag met het thema tijd. Tijdsbesef is een onderwerp dat voor veel kleuters nog lastig is. Want wanneer duurt iets lang of juist kort? Hoe lang duurt een minuut? En waarom gaat de tijd soms snel, en de andere keer weer heel langzaam? Wij gaan dan aan de slag rondom het boek ‘Nippertje*’, een echte klassieker als het over dit onderwerp gaat. Maar Op jou wil ik altijd wachten is dus een spiksplinternieuw prentenboek, en het sluit fantastisch aan bij dit thema! Want wachten is soms niet leuk, maar voor je vrienden heb je het over. Dan duurt het helemaal niet lang!

Een lief en vrolijk prentenboekje

‘Op jou wil ik altijd wachten’ is een klein en handzaam prentenboekje, waardoor het ook fijn zelf te lezen is door jonge kinderen. Met hun kleine handjes is dit een ideale maat prentenboek! De illustraties zijn ontzettend schattig en vooral heerlijk kleurrijk. De rupsjes zien er lief uit en voeren handelingen uit die voor kinderen heel herkenbaar zijn: druifjes eten, haren wassen en in de tuin werken.

Ik ben heel blij met dit leuke prentenboekje Op jou wil ik altijd wachten, want wat past het goed bij het thema! Ook komt het begrip traagheid langs, een lange weg af moeten leggen. Hoe komt het dat de rupsen er zo lang over doen?

op jou wil ik altijd wachten

Specificaties ‘Op jou wil ik altijd wachten’

Auteur: Hanne Luyten | Illustraties: Noëmi Willemen | Uitgeverij: Het Hannekesnest | 9789464517927 | Maart 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.