Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende – een nieuw avontuur!

Jozua Douglas is voor veel kinderen tegenwoordig een bekende naam. Zijn boeken zijn heel erg in trek bij basisschoolleerlingen. Logisch, want ze zijn heerlijk avontuurlijk én grappig. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende is het tweede deel van de serie Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. Het vorige deel hebben wij hier thuis met heel veel plezier gelezen, dus wij waren ontzettend benieuwd naar dit nieuwe avontuur van Lev en zijn collega speurneuzen!

Bureau Speurneus en de junglebende

Op speurtocht in Costa Banana – Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende

Meneer De Bruin meldt zich aan voor een bijzondere opdracht. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. moet de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Het is geen gewone opdracht, maar een soort wedstrijd waar verschillende detectives aan meedoen. Lev vertrouwt het niet en daarom gaan hij en zijn vrienden mee om meneer De Bruin in de gaten te houden. Al gauw ontdekken de kinderen dat ze in groot gevaar verkeren.

Een heerlijk vervolg

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende was een boek waar ik al een tijdje naar uitkeek. Elk seizoen verschijnen en brochures van wat er de komende tijd gaat verschijnen. Dan maak ik altijd een lijstje met favorieten. Maar dit boek stond al op mijn lijst, voordat de brochures verschenen. Na het vorige deel (Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia) waren wij zo enthousiast geworden, dat we zeker wisten dat we dit nieuwe deel wilden lezen!

Dit deel is wel ook gewoon los te lezen. Lev heeft samen met zijn vader een detectivebureau Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. Maar zijn vader is echt een hele slechte detective, en Lev moet hem elke keer uit de problemen halen. Dit is een superleuk uitgangspunt voor deze serie. Want ze komen elke keer in grote problemen, en dan is het spannend of het weer opgelost kon worden.

Aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende is een boek wat qua thema aansluit op de Kinderboekenweek van dit jaar. Het thema is ‘Gi-ga-groen’. In dit boek wordt er van de smokkel van wilde dieren een heel spannend avontuur gemaakt. En achterin het boek staat nog een klein stukje uitleg, om dit gebeuren in perspectief te plaatsen voor de jonge lezers.

Het boek zelf leest als een trein. Mijn dochter van 11 heeft dit boek ook meegelezen, en vond het fijn qua leesniveau. Het is niet moeilijk of ingewikkeld, maar leest heerlijk weg. Dat komt vooral omdat het verhaal heel veel humor heeft. De karakters zijn heel grappig, vooral de slechterik is heel grappig. Hij heeft een platte, gekke manier van praten, en vooral zijn Engels is tenenkrommend grappig. De tekeningen maken dit toffe verhaal weer helemaal af. Mijn dochter hoopt nu al dat er een nieuw deel gaat komen van Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. En ik hoop natuurlijk heel hard met haar mee!

Een tof boek van Jozua Douglas

Zoals ik in de eerste zin al liet weten, is Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende weer een nieuw boek van de hand van Jozua Douglas. In kinderboekenland een grote naam! Loop maar eens een schoolbibliotheek of boekhandel in, en daar zie je meestal een hele rij boeken van zijn hand staan. En terecht, want wat is hij een goede schrijver zeg! Ik zou zeggen: ben je fan van de boeken van David Walliams of Roald Dahl, dan zul je ook vast smullen van de boeken van Jozua Douglas!

Humor is leidraad in zijn boeken, maar ook weet hij zich goed te verplaatsen in de belevingswereld van kinderen. Op zijn eigen site kun je trouwens heel veel leuke extra’s vinden bij zijn boeken. Denk aan filmpjes, een spreekbeurtpakket wat je kunt aanvragen en andere leuke downloads. Echt een aanrader. Net als zijn andere boeken… Wist je dat wij van StoerLeesVoer naast Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende, al een hoop andere boeken van Jozua Douglas hebben mogen reviewen? Lees zeker ook deze reviews, als je nog op zoek bent naar een ander grappig boek.

Andere boeken van Jozua Douglas:

Specificaties ‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende’

Auteur: Jozua Douglas | Illustraties: Geert Gratama | Uitgeverij: De Fontein | 9789026161087 | september 2022 | 256 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.