Prentenboeken over dieren en bloemen in de lente

4 boeken, 4 uitgevers en allemaal hebben ze iets gemeen. 4 prentenboeken over dieren en bloemen in de lente. Met elk een onderliggend thema/ moraal/ norm/ leerdoel. Hoe je het ook noemen wilt. Elk prentenboek heeft wel iets leerzaams verstopt. Stuk voor stuk zijn het mooie verhalen. Die overigens ook in andere seizoenen voorgelezen kunnen worden.

hoofd Prentenboeken over dieren en bloemen in de lente

Dierendorpje helpt de bijen

prentenboeken over dieren en bloemen in de lente

Gijs het grijze olifantje is dol op honing. Maar er is geen honing meer. Ook niet bij de bijenkorf. De bijen gaan weg, want er zijn geen bloemen in dierendorpje. Ze wilden wel blijven, maar ze hebben bloemen nodig.

Gijs gaat hulp zoeken want hij wil de bijen wel helpen, maar hij weet niet hoe. Stientje de schaap weet raad. Met alle dieren gaan ze aan de slag met bloemenzaad. Na het zaaien, moet er nog water bij. Gijs gebruikt zijn slurf en sproeit iedereen nat.

Elke dag komen er meer bloemen bij, en dan komt ook het bijenvolkje. En dan is er eindelijk honing voor iedereen! Die avond is er feest want iedereen is blij.

Wat vonden wij van dit prentenboek over dieren en bloemen in de lente

Dit prentenboek over dieren en bloemen in de lente is echt een superlief boekje. Het verhaal is op rijm geschreven waarbij met elke 4 regels de tweede en vierde regel rijmen. De illustraties zijn schattig schilderachtig en lieflijk. En met het verhaal leren de kinderen dat ze elkaar soms moeten helpen om dingen voor elkaar te krijgen waar nog veel meer mensen blij van worden. Of in dit geval dieren.

Specificaties dierendorpje helpt de bijen

Auteur: Gitte Spee en Kim-Lian van der Meij | Uitgeverij Kluitman | 9789020682496  | januari 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of vind je hier

Donderkopje

prentenboeken over dieren en bloemen in de lente

Waar de andere 3 prentenboeken over dieren en bloemen in de lente lieflijk zijn geschilderd met mooie heldere kleuren is donderkopje donker. Donder donker en dat past ook bij de leefomgeving van donderkopje. Want het verhaalt speelt zich af in de sloot.

Op de eerste pagina zien we heel veel kikkerdril en dat klopt want Donderkopje is een kikker, maar nog niet helemaal. Donderkopje is heel klein, kleiner dan de rest. Iedereen waarschuwde haar voor Dikke Blub. Dikke Blub is een gemene vette vis die in het diepe duistere water woont. In de nacht kwam Dikke Blub naar boven om Gloep.. de kikkervisjes te eten.

Dus was Donderkopje in het donker verstopt achter een plant. De kikkervisjes groeiden, ze kregen achterpoten, voorpoten en hun staart viel eraf. Behalve bij Donderkopje. Een voor een leken haar broertjes en zusjes te verdwijnen in de nacht, waar gingen ze toch naartoe?

Zal Donderkopje weten te ontspannen van Dikke Blub? En zal ze haar broertjes en zusjes weer terugvinden?

Wat vonden wij van dit prentenboek over dieren en bloemen in de lente

In tegenstelling tot de andere prentenboeken over dieren en bloemen in de lente een donker verdrietig verhaal, tot je de laatste pagina ziet. Een spannend verhaal vooral en ook leerzaam om op 1 pagina de ontwikkeling van kikkervisje tot kikker te zien. Leuk om te gebruiken bij het zelf houden van kikkerdril en natuurlijk het weer terugzetten van de kikkers in de vijver.

Specificaties donderkopje

Auteur: Benji Davies | Uitgever: LS Amsterdam | 9789024583461  | augustus 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of vind je hier

Dierentuin met vlinders

prentenboeken over dieren en bloemen in de lente

In dit prentenboek over dieren en bloemen in de lente is het verhaal niet waar je in eerste instantie over denkt. Tess woont samen met haar moeder. Ze gaan vaak op stap en Tess is dol op dieren. Ze droomt van een flat vol dieren. Maar ze wonen krap en hebben daar geen ruimte voor.

Tess wil graag een hond, een ezel, een kip, een zebra, een hamster en nog veel meer dieren. Ze droomt van wel 10 dieren.

Haar moeder is verdrietig, ze heeft een gebroken hart. Maar dan komen er andere tijden. Er mag een goudvis mee naar huis, en ook een schildpad. En mama heeft een botsing met een meneer. Die meneer heeft een hele grote tuin. En alle dieren mogen daar komen wonen. Mama en meneer Fred geven elkaar een zoen. Ze krijgen vlinders in hun buik, en er vliegen heel veel vlinders in de dierentuin!

Wat vonden wij van dit prentenboek over dieren en bloemen in de lente

Prachtig verhaal over hoe het soms even tegenzit, maar op onverwachte momenten weer goed koopt! En over alleenstaande ouders die de liefde van hun leven vinden. En over kinderen die een huisdier krijgen.

Er staan veel dieren in dit boek. Teveel om op te noemen!

Specificaties Dierentuin met vlinders

Uitgever: de Eenhoorn | Auteur: Frank Geleyn | Isabelle Geeraerts | 9789462913738  | februari 2019  | 40 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of vind je hier

Fido en de bloem

prentenboeken over dieren en bloemen in de lente

Fido is een diertje een bijzonder dier met grote flaporen en een spitse neus. Hij vindt de gele paardenbloemen prachtig. Maar er ligt er een op de grond en die roept om hulp. Fido vind de bloem net zo mooi als een ster en besluit haar terug te brengen. Maar de gele bloem wordt steeds minder mooi. Anderen vragen hem steeds wat hij toch aan het doen is en zeggen dat het niet kan. Maar hij wil haar stralen terugbrengen naar de hemel en weet zeker dat het gaat lukken.

Bij een grote rotsblok klimt hij omhoog en valt dan naar beneden in een grote plas. De gele bloem is wit en stil. Ze drinkt en straalt opnieuw maar nu groot helderwit en donzig. En als sterren zweven de puntjes door de lucht, zomaar.

Wat vonden wij van dit prentenboek over dieren en bloemen in de lente

Dit prentenboek over bloemen en dieren in de lente is en pracht verhaal, over doorzettingsvermogen en bij jezelf blijven. Over de levensloop van een paardenbloem en over de pracht van de natuur. Een aanrader!

Specificaties Fido en de bloem

Auteur: Eva Schirdewhan | Uitgeverij Clavis | 9789044836882 | maart 2020 | 32 pagina’s | meer informatie meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of vind je hier

Nog veel meer prentenboeken over dieren en bloemen in de lente

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.