Ongelofelijke octopussen – leerzaam boek voor jong en oud

Soms besef je ineens dat je van sommige onderwerpen eigenlijk nog maar heel weinig weet. Toen ik Ongelofelijke octopussen in mijn handen kreeg, kwam ik erachter dat de octopus voor mij een vrij onbekend dier is. Maar wat is dat een gaaf beest zeg! Als je gek bent op gekke feitjes, is dit boek echt een aanrader!

Ongelofelijke Octopussen

Ongelofelijke octopussen: de meeste weetjes over octopussen ooit!

Ik had geen idee dat er zoveel bijzondere dingen te vertellen zijn over een octopus. Veel meer dan dat het beest 8 armen heeft en in de zee leeft, kwam ik niet. Maar het is de schrijver gelukt om een boek vol over dit dier te schrijven, zonder dat het ook maar een moment saai gaat worden! Ik heb het boek echt van begin tot eind gelezen, en echt zoveel leuke dingen over de octopus geleerd. Aangezien er ruim 300 soorten octopussen zijn valt er in ongelofelijke octopussen dus genoeg te ontdekken over deze bijzondere wezens met hun vele armen!

Ongelofelijke Octopussen

Indruk maken met gekke feitjes

Ik ben helemaal dol op rare feitjes. Vooral als het met dieren en de natuur te maken heeft, lees ik dit soort dingen graag.
Hier wat leuke weetjes op een rij:

  • Wist je bijvoorbeeld dat een octopus en een inktvis helemaal niet hetzelfde is? (een inktvis heeft naast zijn 8 armen namelijk ook 2 tentakels en octopussen hebben geen tentakels…)
  • Een octopus heeft wel 3 harten, een snavel (echt waar!) en hun hersens hebben de vorm van een donut.  
  • Octopussen zijn ongelofelijk slim. Ze kunnen bijvoorbeeld patronen herkennen, puzzels en doolhoven oplossen en kindveilige doppen opendraaien.
  • Er is een octopussoort waarvan het vrouwtje minimaal 2 meter is, en het mannetje slechts 2,5 cm.

Als je nog meer leuke dingen wil leren over octopussen, moet je zeker dit boek lezen, want er staat nog veel meer in!

Geweldige, kunstzinnige illustraties

Als je het boek in handen krijgt, valt meteen de prachtige voorkant op. De tekeningen zijn erg mooi en echt opvallend qua kleurgebruik.
De tekeningen van de octopussen lijken wel kleine kunstwerkjes. Ik dacht in eerste instantie dat de kleuren van de octopussen speciaal voor het boek zo gekozen waren, omdat dit er mooier en vrolijker uit ziet. Maar ik ben toch even gaan Googelen of die octopussen er in het echt ook zo ongelofelijk uit zien. En de kleuren die in het boek zijn gekozen, zijn dus gewoon de werkelijke kleuren van de octopussen!

Dit boek is onderdeel van een serie, waarin elke keer een ander dier centraal staat. Zo zijn er ook boeken over de kikker, de haai en kevers gemaakt. Echt perfecte boeken om je kind op weg te helpen bij bijvoorbeeld een spreekbeurt. Of om gewoon (net zoals ik) heel veel nieuwe, gekke feitjes te leren!

Enthousiast geworden van deze review? Je koopt het boek hier

Specificaties Ongelofelijke Octopussen

Auteur: Owen Davey│ Uitgever: Fontaine │9789059565494│juli 2020│40 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Ongelofelijke Octopussen
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.