Het dikke boerderijboek – een flapjesboek voor de allerkleinsten

Wauw, dat is nog eens echt een dik boerderijboek! We moeten het boek met twee handen goed vasthouden. Dat maakt nieuwsgierig naar wat er allemaal in staat! Het dikke boerderijboek is een heel stevig flapjesboek met allerlei leuks over de boerderij. Voor de allerkleinsten die nieuwsgierig zijn en van alles willen ontdekken. Bijvoorbeeld wanneer de lammetjes worden geboren en welke werkzaamheden er allemaal plaatsvinden op de boerderij. Je kunt het allemaal zien en leren in dit boek!

Het dikke boerderijboek

Op de boerderij

De dag begint met het kraaien van de haan als de zon opkomt. Kukelekuuuu! Een jongen en meisje gaan op onderzoek uit op de boerderij. Langs de kippen met maar liefst twaalf kuikentjes. Langs de koeien, paarden en geitjes. Die krijgen allemaal lekker te eten. Maar er zijn ook heel veel klusjes te doen. De hond wordt gewassen, de paarden geborsteld en de maïs geoogst. Je kunt je een hele dag vermaken op de boerderij!

In dit dikke boerderijboek komen heel veel idyllische boerderijtaferelen langs. Lekker picknicken op het veld en een taart bakken voor opa. Appels plukken, hooi naar de zolder brengen en zaadjes planten in de moestuin. Wat is er veel te doen!

Ontdekken en leren!

Het dikke boerderijboek heeft heel veel uitklapflapjes. Bijvoorbeeld van de grote stal en de lang gedekte eettafel. En dat vinden kinderen natuurlijk heel leuk. Ook de seizoenen komen voorbij. In de winter wordt er hout gehakt (door mama!). En in de lente worden de lammetjes geboren. Een heel leerzaam en vermakelijk boek dus voor jonge kinderen. Samen met je kind vanaf ongeveer drie jaar kun je er eindeloos lang in bladeren. Want het is echt DIK! Met kleine stukjes tekst die verduidelijken wat er te zien is. Een boek geschreven door Christopher Franceschelli. Die kennen we ook van het mooie Dikke boek vol liefde en het Dikke bouwboek. Ook leuke aanraders voor jonge kinderen!

Thema’s in het dikke boerderijboek

Als je goed kijkt, dan gaat het boek niet alleen maar over de dieren op de boerderij. Het is ook een boek met als belangrijk thema diversiteit. Een meisje met een blanke huidskleur en een jongen met een donkere huidskleur gaan samen op onderzoek uit. Mama die het hout hakt en op de tractor rijdt. Een papa die een baby in de draagdoek heeft. Een bezoeker op de markt in een rolstoel. Eigenlijk ongemerkt belangrijke boodschappen voor kinderen, en daar houden we van in boeken. Bekijk ook eens onze blog op MamaScrapelle met meer tips hoe je kinderen kunt leren over alles rondom diversiteit.

Natuurlijk gaat het dikke boerderijboek ook over zorgen voor de dieren en het doen van klusjes. En vooral ook over gezelligheid met de familie. Aan het eind van het verhaal komt iedereen samen op de gezellige markt. Daar wordt natuurlijk de verse jam verkocht. Wij willen ook wel op deze boerderij wonen en werken!

Specificaties Het Dikke Boerderijboek

Auteur: Christopher Franceschelli | Illustraties: Harry N. Adams/Peskimo | Uitgeverij: Baeckens | 9789492616739 | Eerste druk: februari 2020 | 96 pagina’s | Meer informatie vraag je lokale boekhandel, of kijk hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.