Lentefeest verhalen, een boek met liedjes, knutsels en recepten

Op veel basisscholen worden lentefeesten georganiseerd. Dit jaar kan dat niet doorgaan, net zoals dat heel veel andere dingen niet door kunnen gaan. Maar aangezien de lente er niks aan kan doen, is het wel leuk om thuis ook een lentefeest te houden. Gewoon thuis met papa/ mama en de kinderen.

lente

Lentefeest vol met inspiratie

Het boek Lentefeest is een familieboek vol met verhalen, knutselideëen, liedjes en recepten. Ouders, maar ook hun kinderen, worden uitgenodigd om het voorjaar en pasen op een andere manier te vieren. En dat het anders wordt dan altijd dat is voor iedereen een feit. Geen grote school paasontbijten, geen familiebijeenkomsten, geen eiereetwedstrijden, geen eieren zoeken bij de kinderboerderij en ga zo maar door.

Lente de natuur op zijn mooist

Zelf vind ik de lente het mooiste seizoen, de dagen worden warmer, de zon gaat steeds meer schijnen en als het even kan zit ik graag uit de wind in de tuin in de zon te genieten van die eerste stralen. De vogels zijn druk in de weer met nesten bouwen en de natuur ondergaat een totale metamorfose. Knopjes in de bomen, bloemen die boven de grond uitgroeien, bladeren in struiken en bomen die langzaam tevoorschijn toveren. Het is iets magisch vind je niet!

lentefeest

Lentefeest met de lentegodin Ostara

Zelf zat ik vroeger op een openbare basisschool en nu ben ik werkzaam op een katholieke school in hartje centrum van Den Haag. Een lentefeest heb ik nog nooit gevierd. In Lentefeest worden we herinnert aan de lentegodin Ostara. We maken palmpaastakken, die ik dan wel heb gemaakt toen ik mijn communie deed en naar de kerk ging voor les. Het eerste verhaal gaat dan ook over Ostara:

Ostara, Eastre is dus misschien de godheid van de stralende morgen, van het opkomende licht geweest, een vredige, heilzame verschijning.

Ontroerende verhalen

Sonja en Alwine zijn de hoofdpersonen in de verhalen van Lentefeest waarin veel traditionele gebruiken aan de orde komen. Met titels als wanneer begint de lente? Met de maanhaas op reis, Wie is Ostara? De witte vrouw en een dag vol verrassingen. In totaal 15 verhalen over het hele boek verdeeld. Leuk om voor te lezen in de aanloop naar Pasen.

Maar er is meer. Er staan namelijk ook prachtige gedichten in dit boek. Mijn favoriet is die van de Forsythia, beter bekend als het chinese klokje. Die prachtig goudgeel schittert in de lente en in vele huizen onderdeel uit maakt van de paastakken.

Er staan ook 5 liedjes in Lentefeest, die ik allemaal niet ken. De muzieknotaties staan erbij dus voor die die noten kunnen lezen, ik dus niet, kunnen zo oude liedjes leren.

lente

Knutselen en recepten in Lentefeest

Alsof dit boek nog niet genoeg inspiratie brengt met mooie verhalen, liedjes en gedichten staan er ook nog knutsels, ideeën en recepten in Lentefeest.

Ideeën voor palmpaastakken, seizoenstafels, een negen kruidensoep. Maar ook om paaseieren met natuurlijke kleurstoffen te verven. Mijn creabrein is er door getriggerd geraakt en wie weet ga ik een ander jaar als we wat meer vrijheid hebben in de natuur, wel eens serieus op jacht.

Er staan trouwens ook hele leuke spelletjes in die je met Pasen kunt spelen. Zoals knikkeren met eieren! En eitjetikken is prima te doen bij het paasontbijt.

Prachtige illustraties

Lentefeest staat vol met prachtige illustraties. De kaft alleen al, van veraf lijkt het of er allemaal schapen in de wei lopen. Maar van dichtbij zie je duidelijk de bloesem in bomen staan.

Lentefeest is een aanrader voor een ieder die zijn kinderen wat mee wil geven over de geschiedenis van Pasen.

Specificaties Lentefeest

Lentefeest verhalen liedjes knutsels en recepten voor de lente en het paasfeest met ouderwetse tradities

Auteur: Diana Monson & Maren Briswalter | Uitgever: Christofoor | 9789062386369 | januari 1998 | 80 pagina’s | meer informatie vind je hier

Andere mooie muziekboeken van uitgever Christofoor zijn deze balletboeken met geluid

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.