De tuin van nijntje, een speciale XL-editie

Speciaal voor de kinderboekenweek 2022 met het thema ‘Gi-ga-groen’ is de tuin van nijntje verkrijgbaar in XL versie. Deze heerlijke klassieker is al door vele kinderen gelezen en ook deze XL versie zal een groot succes zijn. Zelfs mijn stoere zesjarige was toch stiekem wel nieuwsgierig naar dit grote boek van nijntje.

hoofd De tuin van nijntje

De tuin van nijntje

In dit inspirerende verhaal laat nijntje stap voor stap zien hoe zij haar moestuintje maakt. Ze begint met omspitten, harken, zaaien en water geven. Zodra de plantjes groot zijn kan de groenten worden geoogst. Dan komt het leukste, lekker eten! De tuin van nijntje is een lief voorleesverhaaltje voor groot en klein.

de tuin van nijntje, XL-editie

Moestuintje

Al een aantal jaar beginnen wij elk jaar opnieuw met ons moestuintje. Het is zo belangrijk dat kinderen weten dat groenten en fruit niet alleen maar uit de winkel komen. En de leukste manier om dit te ontdekken is om ze zelf te zaaien. Vandaar dat wij in het voorjaar druk beginnen met zaaien. Het is zo enorm leuk om je eigen tomaten, wortelen en aardbijen te zien groeien.

Dit is precies wat nijntje laat zien in de tuin van nijntje. Het spreekt tot de verbeelding van kinderen. Daarnaast laat nijntje zien dat je eigen groenten ook nog eens heel lekker zijn. Dit boek inspireert en motiveert kinderen om zelf een moestuintje te beginnen. Bij mij begint het in ieder geval al weer te kriebelen…

wortel

XL-editie

Hoewel ik dol ben op de normale nijntje boekjes vind ik deze XL-editie van de tuin van nijntje prachtig. De normale boekjes zijn 161×161 mm en de XL-editie is 257×258 mm. Dit scheelt behoorlijk en dat maakt de XL-editie bijzonder geschikt om voor te lezen voor meerdere kinderen of zelfs een groep kinderen. Ook onze beginnende lezer heeft voorkeur voor de XL-editie, omdat deze grotere letters heeft.

De kleurrijke tekeningen die zo kenmerkend zijn voor Dick Bruna sieren ook de bladzijde van deze XL-editie. En eerlijk is eerlijk op XL formaat vind ik ze nog leuker. Hoewel er veel bruine achtergronden zijn (want tja, aarde is nou eenmaal bruin) blijven de afbeeldingen vrolijk en uitnodigend. Dit boek is een feestje voor vele leeftijden!

Lees ook

Dick Bruna

Specificaties de tuin van nijntje, XL-editie

Auteur en illustraties: Dick Bruna | Uitgever: Mercis publishing | 32 pagina ’s | 5 mei 2022 | 9789056479022 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De tuin van nijntje
Footer5
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.