De Britannica Listopedia – een boek met 300 belangrijke lijstjes

Ik ben gek op lijstjes! In mijn privé leven, maar ook in boeken. Elke keer als ik een boek tegenkom met lijstjes, dan moet ik deze gewoon even inkijken. Bij de Britannica Listopedia kun je het boek eigenlijk niet gewoon ‘zomaar even’ inkijken, want dit boek is ruim 400 pagina’s dik en bevat meer dan 300 lijstjes. Een boek met lijstjes, waarin je dus gewoon uren kunt lezen!

De Britannica Listopedia

Een boekwerk vol bijzonder lijstjes: De Britannica Listopedia

Ga op ontdekkingstocht in De Britannica Listopedia en laat je verrassen door een fantastische verzameling aan weetjes in lijstvorm! Ontdek in 300 lijstjes bijvoorbeeld de leukste weetjes over je mond, de zeven wereldwonderen van de oudheid, welke dieren het meest gehouden worden op boerderijen, 100 recent uitgestorven dieren en de zes snelst groeiende planten ter wereld.
Met 300 lijstjes over sterren, dinosaurussen, vulkanen, haaien, beenderen, fietsen, schatten, uitvindingen, regenbogen, insecten, regenwouden, sneeuwvlokken, robots, planeten, machines en nog veel meer.
Een boek om uren in te lezen!

Nieuwsgierig naar meer

Wat is De Britannica Listopedia een heerlijk boek zeg! Ik kan hier helemaal blij van worden. De vormgeving is heel aantrekkelijk. Hoewel het boek een dikke pil is, hoef je er absoluut niet tegenop te kijken om erin te gaan lezen, want het is geen saai leesboek vol tekst, maar ziet er heel speels uit. Er zijn grappige illustraties in te vinden, en de lay-out daagt ook uit om steeds een beetje verder te lezen. Ook heel leuk is dat er bij veel lijstjes nog een leuk weetje te vinden is. Dan staat er een sterretje achter, en kun je onderin op de bladzijde meer info over dat onderwerp vinden. Zo is er een lijstje met de percentages oogkleur van alle mensen op de wereld, en lees je dat slechts 8 tot 10 procent van de mensen blauwe ogen heeft. En als extra info staat er dan het volgende:

Blauwe oogkleur:

Blauwe ogen ontstonden door een willekeurige genetische mutatie, die rond 10.000 jaar geleden bij iemand optrad. Die ene persoon is de voorouder van iedereen die blauwe ogen heeft.

Dat is toch superleuk om te weten! Dat zijn nog eens weetjes waar je op een feestje mee aan kunt komen! Er wordt ook nog uitgelegd waarom mensen met albinisme precies rode ogen hebben. Maar als je dat wil weten, moet je zelf De Britannica Listopedia gewoon lezen (of mij een keer spreken op een feestje….)

De Britannica Listopedia

Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes

Ik ben al een hele tijd zoet met dit boek De Britannica Listopedia, en nog lang niet klaar. Het is leuk dat het boek zo afwisselend is. Er zijn 8 verschillende hoofdstukken. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals de ruimte, de natuur, dino’s, dieren, het lichaam, menselijk, uitvindingen en bijzondere mensen. En ook binnen de hoofdstukken is er veel variatie. Bij bijzondere mensen gaat het dan over wonderkinderen, bekende broers en zussen, bekende mensen die wellicht nooit hebben bestaan, powervrouwen uit de geschiedenis en zes mensen met ontzettende pech. Wat ik hier zo leuk aan vind, is dat je elke keer op keer weer verrast bent door de originele onderwerpen. Als je dan zo’n onderwerp ziet, ben je toch meteen ontzettend nieuwsgierig en wil je dolgraag nog even verder lezen.

Heb je De Britannica Listopedia nu uit en kun je er geen genoeg van krijgen? Lees dan zeker ook de andere boeken van Britannica! Hier hebben wij ook reviews van op onze site:

Specificaties ‘De Britannica Listopedia’

Auteur: Andrew Pettie | Illustraties: Andrès Lozano | Vertaling: Joost Zwart | Uitgeverij: Lannoo | 9789401484763 | 416 pagina’s | 4 oktober 2022 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.