Het allermooiste boek over haaien – een pareltje!

Ik ben dol op mooie boeken. Als een boek er al tof uitziet, trekt het meteen mijn aandacht. Een boek dat als titel ‘Het allermooiste boek over haaien’ heeft zorgt natuurlijk wel voor hoge verwachtingen. Maar dat maakt dit boek meer dan waar!

het allermooiste boek over haaien

Het allermooiste boek over haaien: over haaien in alle soorten en maten

Duik met ‘Het allermooiste boek over haaien’ mee, diep de zee in! In dit boek staan haaien in alle soorten en maten, van groot tot klein. In dit boek maak je kennis met maar liefst 36 verschillende soorten haaien. Van de verpleegsterhaai tot de grote hamerhaai en van de citroenhaai tot de zee-engel. Op elke pagina is een enorme illustratie te vinden, meteen hoop weetjes die specifiek bij die haaiensoort horen.

Een supergroot boek met paginagrote illustraties

Wauw! Iets anders kon ik niet zeggen toen ik dit boek ‘Het allermooiste boek over haaien’ in handen kreeg. Het boek is echt mega groot wel 37 centimeter hoog! Voor mij als volwassene oogt dit al als een groot boek, maar voor kinderenhandjes is dit boek natuurlijk gigantisch! En wat zijn de tekeningen tof zeg. Ik moest eerst even heel goed kijken of het wel echt illustraties zijn. Eerst dacht ik eigenlijk dat het foto’s waren, maar als je heel goed kijkt, zie je dat het toch echt een illustratie is. Deze illustraties zijn zo levensecht, dat de haaien wel van de bladzijde lijken te zwemmen. Deze illustraties maken ‘Het allermooiste boek voer haaien’ voor mij echt tot een pareltje.

Interessante weetjes over haaien

In de klas hebben we de afgelopen periode gewerkt rond het thema ‘De mooiste vis van de zee‘. De kinderen waren erg geïnteresseerd in de dieren van de zee, en vooral in haaien. Haaien spreken natuurlijk enorm tot de verbeelding! En dit boek ‘Het allermooiste boek over haaien’ is geweldig voor nieuwsgierige kinderen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook voor volwassenen heel interessant. Ik hou van mooie weetjes over dieren, en dit boek staat vol met leuke weetjes.

Nu weet ik bijvoorbeeld dat haaienbaby’s pups worden genoemd. En dat de vrouwtjeshaaien van de hamerhaai 13 tot soms wel 56 pups ter wereld brengen. Die pups zijn dan 50 tot 70 centimeter lang bij de geboorte. Ik begin er al een beetje van te griezelen als ik me dat zo voor probeer te stellen…. Maar daarna denk ik elke keer weer: wat is de natuur toch tof! En wat fijn dat ‘Het allermooiste boek over haaien’ dit zo fantastisch in beeld weet te brengen!

Specificaties Het allermooiste boek over haaien

Auteur: Barbara Taylor | Illustraties: Val Walerczuk | Uitgever: Gottmer kinderboeken | Vertaling: Joost Mulder | 978902577551 | juli 2021 | 80 pagina’s | meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.