Lou in het ziekenhuis – Kathleen Amant, au! een gebroken been

Lou is gevallen met zijn fiets en zijn been doet pijn. Nu ligt Lou in het ziekenhuis te wachten tot hij geopeerd kan worden. Een cavaria prentenboek voor kleuters die aansluit bij hun belevingswereld en die opkomt voor holebi’s en transgenders.

lou in het ziekenhuis kathleen amant thema gezondheid kleuters
lou in het ziekenhuis

Lou in het ziekenhuis

Soms kan buitenspelen gevaarlijk zijn, maar meestal gaat het goed! Lou heeft echter dikke pech. Hij was aan het fietsen in het park en was gevallen met zijn fiets. Ondanks dat we duidelijk een helm zien op de illustratie heeft Lou toch erge au. Zijn been staat een beetje krom. De ziekenwagen/ ambulance wordt gebeld.

Het been van Lou wordt gespalkt. Zo kan het been niet meer bewegen en doet het minder pijn. In de ziekenwagen/ambulance moet Lou huilen. Zijn been doet pijn. En dan ligt Lou in het ziekenhuis op een groot bed. Ze gaan een röntgenfoto maken van Lou zijn been om te kijken hoe het bot gebroken is. Vake een van de vaders van Lou is er gelukkig de hele tijd bij.

Opereren

Het informatieve boekje van Lou in het ziekenhuis gaat nog een stukje verder met de medische kennis. Lou wordt naar de operatiekamer gebracht en krijg een infuus en een slaapkapje. Als Lou in het ziekenhuis wakker wordt heeft hij een been met mooi rood gips. Hij mag naar de speciale kinderafdeling. Omdat hij moeilijk kan douchen met het gips wordt hij in zijn bed gewassen. Hij krijgt ook bezoek van zijn andere vader, papa en zijn zusje Tess. Dan komt de dokter met goed nieuws. Lou mag naar huis!

Voor kinderen vanaf 4 jaar is Lou in het ziekenhuis een prachtig prentenboek waarop de kleuters op laag drempelig niveau medische termen leren. Ik ga het boek zeker gebruiken in groep 1 tijdens thema gezondheid!

Illustraties

De illustraties van Kathleen Amant zijn zoals altijd geweldig. Heldere rustige illustraties met veel ruimte voor diversiteit. Mannen vrouwen, gezichtskleuren, lang haar, kort haar, geen haar en hoofddoekjes. Wel een bril geen bril en zelfs een tweeling. Alles komt voorbij!

Diversiteit

lou op weg naar school

Kathleen Amant schreef al vier boeken over Lou. Namelijk ook Lou op weg naar school. Lou viert carnaval en Lou in het herfstbos Centraal in deze boeken staat de diversiteit van mensen. Clavis uitgeverij bracht deze boeken uit en dankzij Provincie West-Vlaanderen werd er ook educatief materiaal bij ontwikkeld zodat leerkrachten en anderen kleuters over de diversiteit kunnen vertellen. Kathleen Amant tekende speciaal hiervoor extra afbeeldingen. Ook van Lou in het ziekenhuis komt er een educatief project binnenkort.

lou in het ziekenhuis

Specificaties Lou in het ziekenhuis

Auteur: Kathleen Amant | Uitgever: Clavis | 9789044835700 | april 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.