Daisy in love, een feelgood YA over liefde en vriendschap

Oeps! Net op het moment dat Daisy op haar balkon bezig is met een beautyritueel, staat haar nieuwe buurjongen op zijn balkon. Floris maakt voor Daisy het in de gaten heeft een foto van haar totaal niet charmante look. Ondanks haar boosheid, wil Floris de foto niet verwijderen. Is de toon van hun contact daar mee gezet? En gaat Floris de foto verspreiden? Je komt er achter in Daisy in love. Het is geschreven vanuit het perspectief van Daisy en vooral leuk voor meiden vanaf tien jaar.

Jaloezie, twijfel, teleurstelling; alle gevoelens komen voorbij

Na de eerste ontmoeting op het balkon, volgen er nog meer in Daisy in love. Floris weet wel om aandacht te vragen. Op school komen ze er elkaar ook tegen, maar ze zitten niet bij elkaar in de klas. In de klas (tweede jaar) trekt Daisy vooral op met Kim, haar BFF. Kim weet Daisy over te halen om mee te doen aan de Sterrenshow; de grote talentenjacht van hun school. Daisy twijfelt, maar gaat toch een liedje zingen. Er is veel concurrentie en de jury bestaat mede uit twee bekende Nederlanders, dus de druk is hoog!

En dan is er ondertussen ook nog steeds de spanning met de buurjongen. Daisy weet nog niet zo goed wat ze er mee aan moet. Ze moet er ondertussen ook nog zijn voor Kim die een vriendje heeft, maar haar twijfels heeft over of ze wel verliefd is. Nienke, het zusje van Daisy, wil ook aandacht, maar steeds heeft Daisy geen tijd. Tot er iets ergs gebeurt met Nienke..

‘Je laat je leven toch niet bepalen door één jongen?’ riep ze uit. Ze fietste van verontwaardiging bijna tegen een boom.

Kim

Daisy in love is geen moment saai

Zo gebeurt er steeds van alles in Daisy in love en is het boek geen moment saai. Er gebeuren leuke en minder leuke dingen, zoals in ieder puberleven. Daisy zoekt haar weg, samen met Kim. Ze steunen elkaar door dik en dun. maar Daisy krijgt ook nog steun en wijze raad van een astroloog via een app. Kim heeft er maar haar twijfels bij.

Daisy in love is echt een boek voor jongeren van deze tijd met de muziek van Maan en Davina Michelle. En van apps, Instagram en het doorsturen van foto’s. Dit laatste zowel in negatieve als positieve zin. Denk bijvoorbeeld aan de lol en kracht van memes, maar ook aan online zo kwetsbaar kunnen zijn.

Je zit alleen maar op je kamer. of op het balkon, te wauwelen met die Floris… Dat heb ik heus wel door, hoor. Moet je maar niet zo hard praten ’s avonds laat! En als je niet met hem bezig bent, dan ben je druk met die stomme Sterrenshow, je telefoon of je vriendinnen. Vroeger was ik óók jouw vriendin.

Nienke

Daisy in love, vol herkenbare gevoelens voor jongeren

De gebeurtenissen in Daisy in love zullen voor veel meiden herkenbaar zijn. Of meer nog: de gedachten en emoties. Denk aan verliefdheid, onzekerheid, blijheid, jaloezie, ongemak en teleurstelling. En denk aan bij jezelf blijven, keuzes maken, er zijn voor een ander en ander gedrag. Alles is luchtig geschreven en met humor. Je kan wel merken dat Jette Schroder al meerdere boeken op haar naam heeft staan, gezien haar heldere en vloeiende manier van schrijven. Nergens stokt het verhaal en ze weet je te blijven boeien.

Zelfs ik, die niet zo van feelgood-boeken houd, vond het een leuk boek. Het is bijvoorbeeld tof om te zien hoe bepaalde vriendschappen en andere relaties zich ontwikkelen. Dus als je op zoekt bent naar een vrolijk verhaal, waar toch nog spannende dingen in gebeuren, is dit boek voor jou. Je wil vast weten hoe het afloopt met de foto die Joris maakte van Daisy en hoe de Sterrenshow verliep. En raakt Daisy nog ‘in love’? Er zit stiekem ook nog wel wat wijze raad in en welke jongere kan dat nou niet gebruiken?

We hebben allemaal weleens zo’n moment dat je het liefste door de grond zou willen zakken. Ze lachen je niet uit. Ze lachen óm je.

Kim

Specificaties Daisy in love

Auteur: Jette Schröder | Illustraties: Caren Limpens | Uitgever: HarperCollins | Juni 2021 | 272 pagina’s | ISBN 978 94 027 0846 2 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of Bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Daisy in love
Footer5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.