De laatste brief van Rebecca Yarros, een standalone roman

De laatste brief is een standalone roman van Rebecca Yarros. Een zogenoemd standalone boek is een boek die op zichzelf staat en geen onderdeel is van een serie of iets dergelijks. Rebecca schrijft voornamelijk over liefdesrelaties waarbij de man in militaire dienst is. Ze kan als geen ander beschrijven hoe dit is, ze is zelf namelijk al heel wat jaren getrouwd met een Apache-piloot. Samen hebben ze zes kinderen.

de laatste brief

Hulp van een vreemde

De laatste brief begint met een brief, een brief van Ella aan Chaos. Ella haar broer Ryan heeft haar gevraagd brieven te schrijven aan iemand die verder geen familie heeft, en dat doet ze. Chaos is een zendercode, omdat ze echte namen niet mogen noemen. Ella en Chaos schrijven elkaar handgeschreven brieven tot Ryans dood.

Beckett en Ryan zijn al heel lang vrienden en dienen al jaren samen in het leger. Beckett heeft thuis geen familie en is erg alleen. Hij heeft daarom volgens zichzelf ook niets of niemand te verliezen. De enige die hij heeft, is zijn vriend Ryan.

De laatste brief in het Amerikaanse leger

Voor alle personen in het leger ligt er een brief klaar mocht er iets met je gebeuren. Deze heeft de persoon zelf geschreven en opgegeven als laatste brief. Wanneer Ryan omkomt tijdens een uitzending, komt Beckett erachter dat die van Ryan voor hem is. Ryan vraagt Beckett in zijn laatste brief om naar Ella toe te gaan. Natuurlijk respecteert hij de wens van zijn beste vriend, en gaat samen met zijn trouwe legerhond Havoc naar Colorado.

Ella is op haar negentiende moeder geworden van een tweeling: Maisie en Colt. Nu vijf jaar later runt ze een bed & breakfast en zorgt voor haar tweeling. Maisie is echter ziek, wat Ella’s leven er niet gemakkelijker op maakt.

Beckett neemt zijn intrek in de bed & breakfast van Ella, maar hulp van hem wil ze niet. Maisie en Colt zijn echter wel direct onder de indruk van Beckett. Hij weet bijna alles over hen, dit door de brieven die Ella Chaos heeft gestuurd. Echter weet Ella niet dat de man die zij kent als Chaos de zendercode is van de man die voor haar staat. Beckett en Ella zijn al zo naar elkaar toe gegroeid, dat deze bekentenis alles stuk zal maken.

de laatste brief

Feitelijke informatie in De laatste brief

In De laatste brief lees je meer over het Amerikaanse leger, hoe het er aan toe gaat en hoe alle dingen in zijn werk gaan. Voordat ik dit boek las wist ik eigenlijk niets over het Amerikaanse leger, dat er voor iedereen een laatste brief klaar ligt al helemaal niet. Als het moment is gekomen dat je er niet meer bent, wordt hij bezorgd bij de ontvanger. Dit laat zien hoe belangrijk een brief kan zijn, voor sommigen misschien maar een stukje papier, maar voor andere mensen kunnen het zijn laatste woorden zijn.

Ook wordt de ziekte van Maisie heel duidelijk beschreven, je komt erachter wat ze precies heeft en ook lees je over de behandelingen die ze moet ondergaan als een kind van vijf jaar oud. Je komt ook te weten hoe haar moeder Ella en broertje Colt hiermee omgaan. Je leest dus niet alleen de termen en begrippen, maar ook de omgang met deze situatie.

Een mooi voorbeeld hiervan vond ik dat Maisie en Colt allebei een teddybeer hebben, een roze en een blauwe. De roze is van Colt, en de blauwe is van Maisie. Als Maisie en Colt niet bij elkaar kunnen zijn, wanneer ze elkaar eigenlijk wel nodig hebben, ruilen ze de beren.

rebecca yaros

Beeld van de werkelijkheid

Ik denk dat iedereen zich gemakkelijk kan verplaatsen in de situatie waarin Ella zit. De emoties worden zo goed beschreven in De laatste brief, dat het voelt alsof je er middenin zit. Ik denk ook dat dit een van de mooiste en tegelijk ook het meest emotionele boek is dat ik ooit heb gelezen. Dit boek geeft een realistisch beeld van de werklelijkheid. Het verhaal laat verschillende emoties zien zoals: verdriet, vreugde, liefde en boosheid. Je leeft met de personages mee en zowel Ella, Beckett, Colt en Maisie ontwikkelen zichzelf gedurende het boek. Het boek is hierdoor totaal niet voorspelbaar of saai, en bij het einde kon ik het toch echt niet droog houden.

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros is vrouw van een militair, moeder van zes, blogger en auteur. Ze heeft Europese geschiedenis en Engels gestudeerd aan Troy University. Ze houd van chocolade en koffie. En is zelfgezegd een hopeloze romanticus.

de laatste brief

Specificaties De laatste brief

Auteur: Rebecca Yarros ǀ Uitgeverij: Zomer & Keuning ǀ 9789401916059 ǀ september 2019 ǀ 469 pagina’s ǀ meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.