Het Land van Ooit – een prentenboek vol dromen en ontdekkingen

Ga je mee op een sprookjesachtig avontuur in het Land van Ooit? Waar lieveheersbeestjes stippen tekenen bij elkaar en kikkers spelen op hun flamencogitaar. Het Land van Ooit is een mooi prentenboek op rijm van Femke VanBelle en Flore Deman. Over een fantasiewereld die tot leven komt, en kinderen die hun wereld vergroten. Waar ze hun zorgen los kunnen laten en heerlijk kunnen dromen. Lees ook over het magische Land van Ooit, met kinderen vanaf drie jaar.

Zet je schrap voor een avontuurlijke dag. Alles wat je wil, maar meestal niet mag.

Het land van ooit

Op zoek naar het Land van Ooit

Zeven kinderen tekenen met elkaar een land vol fantasie. Een grote tekening met heel veel dieren, de mooiste bergen en hoge bomen. Maar dan gebeurt er iets bijzonders. We zien op de volgende bladzijde een heldere rode gloed opstijgen uit de grond. Kom op met de verrekijker, schop en het kompas! Want de kinderen willen natuurlijk wel op onderzoek uit! En wat een verrassing is het dan als je uitkomt in je zelf bedachte Land van Ooit.

Lieveheersbeestjes tekenen stippen bij elkaar.
Kikkers spelen flamencogitaar.
Witte chocoladebloemen groeien in ’t gras.
Panda’s wassen zich in een modderplas.

Het land van Ooit

Femke VanBelle en Flore Deman

In het Land van Ooit gebeurt van alles wat eigenlijk niet kan. Maar wat we wel graag zouden willen beleven. Zoals wolken van suikerspin en honingijs van klei. Een plek waar iedereen blij en ontspannen is. Er komen zelfs helikoptertjes uit de lucht met lieve boodschappen voor iedereen.

Wat worden wij blij van zoveel fantasie. Van een wereld waar iedereen hun zorgen mag neerleggen. De korte teksten op rijm hebben een mooie betekenis. Ze zijn geschreven door de Vlaamse grafisch ontwerpster Femke VanBelle. Dit is haar debuut als schrijver. De sprookjesachtige en zachte illustraties zijn van Flore Deman. Echt om bij weg te dromen dit Land van Ooit! De combinatie van de tekst en illustraties is mooi gelaagd en geslaagd.

Over je dromen volgen en beleven

Wij hebben Het Land van Ooit met veel plezier gelezen. Het bevat leuke tot de verbeelding sprekende teksten. Bijvoorbeeld over spetterende maki’s en knippende kreeften. Het is fantasievol en dromerig. Maar het is niet te zweverig en diepzinnig, want dat is met prentenboeken wel eens lastig te volgen en voor te lezen.

Ook bevat het boek een mooie diversiteit en afspiegeling van verschillende culturen. Met de boodschap dat iedereen gelijk is, en daar lezen we met onze jonge kinderen maar al te graag over!

Zeven vriendjes dromen over een land ver van hier. Een plek waar iedereen gelijk is. Elk kind en elk dier.

Het land van Ooit
  • Kijk voor meer van Flore Deman bijvoorbeeld de review van het sprookjesboek En ze leefden nog..
ijsbeer
Wat een mooie illustratie!

Specificaties Het Land van Ooit

Auteur: Femke VanBelle | Illustrator: Flore Deman | Boekverzorging: Bloudruk | Uitgeverij: Vrijdag | 9789464341430 | Oktober 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het land van ooit
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.