Meester Jesper & de TikTok Battle – een spannend onderzoek naar het gestolen wachtwoord

Als je veel op TikTok, YouTube of Instagram zit, is er een grote kans dat je een keer een filmpje van Meester Jesper voorbij hebt zien komen. Zijn filmpjes zijn heel divers. Er zitten leerzame filmpjes tussen, maar ook grappige. Zelf volg ik hem al een tijdje op YouTube en Instagram. Toen ik zag dat er een boek van hem uit kwam wilde ik die dan ook graag lezen. Ga ik het boek Meester Jesper & de TikTok Battle net zo leuk vinden als zijn filmpjes?

Meester Jesper & de TikTok Battle cover

Over Meester Jesper & de TikTok battle

In Meester Jesper & de TikTok Battle verschijnen er op de social media-kanalen van de meester ineens gekke filmpjes. Maar die heeft die filmpjes helemaal niet gemaakt en geplaatst. Zijn account is dus gehackt! Maar wie heeft dat gedaan? Is het iemand die ze kennen? De directrice, mevrouw Azijnvijver, is boos. Meester Jesper moet het maar zien op te lossen binnen 24 uur, anders wordt hij ontslagen. Samen met een aantal leerlingen gaat hij op onderzoek uit. Gaan ze degene vinden die de accounts heeft gehackt? Zou het iets te maken hebben met de geplande dance battle tegen de andere school?

Meester Jesper & de TikTok Battle flap

Grappig en spannend

Meester Jesper & de TikTok battle is een leuk en spannend verhaal over de gehackte social media accounts van de meester. Het boek is simpel geschreven, waardoor het vlot en makkelijk wegleest. Meester Jesper heeft zichzelf ook in dit boek neergezet als toffe meester, net zo tof als hoe ik hem vind in zijn filmpjes. Hij doet leuke activiteiten met zijn leerlingen (zoals de dance battle) en het is leuk dat hij samen met zijn leerlingen op een spannend onderzoek uitgaan naar wie zijn accounts heeft gehackt.

Er staan leuke en kleurrijke illustraties in. Nog een leuk detail: De randen van elke bladzijde zijn ook gekleurd, waar ook weer kleine leuke, bij het boek passende illustraties bij zijn gemaakt welke met school en social media te maken hebben. Meester Jesper & de TikTok battle is een leuk boek die elke achtstegroeper wel leuk zal vinden. In het boek komen ook enkele elementen voor die je ook kunt herkennen als je zijn filmpjes wel eens kijkt. Bijvoorbeeld het dobbelen.

De personages in Meester Jesper & de TikTok Battle hebben allemaal hun eigen karaktereigenschappen. Het is een realistisch boek, omdat er niet alleen maar leuke personages in voor komen, maar ook minder aardige, zoals mevrouw Azijnzeiker. Eh sorry, Azijnvijver. En de meester en leerlingen van de groep acht van de andere school zijn ook niet zo leuk. Gemeen zelfs.

Ik hoop dat Meester Jesper nog meer leuke boeken gaat schrijven zoals deze, want ik heb er echt van genoten.

Over Meester Jesper

Jesper is meester van groep 7 en 8 en vader van twee dochters. Naast vader van een gezin en meester voor de klas startte hij in 2020 een TikTok account om leerlingen en hun ouders thuis te helpen met schoolwerk tijdens de lockdown. Hij legt met zijn filmpjes onder andere rekenvraagstukken simpel uit. Na acht maanden behaalde hij al 130.000 volgers. Maar Meester Jesper werd vooral bekend door zijn Spotify afspeellijst die hij in 2017 oprichtte. In 2021 maakte Jesper zijn acteerdebuut in de Nederlandse kinderfilm De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje. Samen met Love Piet heeft Meester Jesper ook het sinterklaaslied “Pietendiploma” uitgebracht. Meester Jesper is dus erg veelzijdig.

Specificaties Meester Jesper & de Tiktok battle – het gestolen wachtwoord

Auteur: Meester Jesper | Uitgeverij: Witte Leeuw | Illustraties: Renske de Kinkelder | september 2023 | 156 pagina’s | 9789493236769 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.