Kleine Tractor is bang. Een boek over angst overwinnen

Kleine Tractor was een keer met Papa Tractor de heuvel af gereden, maar slipte en gleed toen weg. Daardoor is Kleine Tractor nu bang en wil de schuur niet meer uit als het regent. Maar dan heeft zijn vriendin Lili de aanhangwagen dringend zijn hulp nodig bij de rivier… Lees in dit boek hoe Kleine Tractor zijn angst overwint door zijn vrienden te helpen!

Kleine Tractor is bang

Kleine Tractor is bang en blijft veilig thuis

Kleine Tractor kennen mijn zoontje en ik van Kleine Tractor in de winter en in dat verhaal was hij bang in het donker. Zijn vrienden die bij hem op boerderij De Grote Eik wonen, sleepten hem toen door zijn winterdip heen. En diezelfde vrienden zijn ook nu weer van de partij. Dat zijn: z’n beste vriendin Lili de aanhangwagen en dierenvrienden Laura de eend, Anton het paard, Leo het varken, Jules de hond en Annette de kip. En in dit boek zien we ook Papa Tractor.

Papa Tractor als voorbeeld

Kleine Tractor kijkt op naar Papa Tractor, omdat hij groot en sterk is én nergens bang voor. Kleine Tractor is enthousiast en blij als Papa hem vertelt dat ze iets speciaals gaan doen. Ze gaan helemaal omhoog de heuvel op om daarna als een gek naar beneden te rijden. Dan ziet Kleine Tractor dat het regent en dat vindt hij zo eng, dat hij eigenlijk niet meer wil. Maar Papa vindt dat hij er groot genoeg voor is. De arme Kleine Tractor jammert en bibbert die ‘fantastische’ heuvel af totdat hij écht niets meer ziet en bang wordt. Hij slipt met een bonzende motor zo het natte gras in. Papa Tractor probeert hem het pad weer op te praten, maar Kleine Tractor druipt letterlijk af.

Het blijft daarna wel drie dagen doorregenen. Papa Tractor werkt hard op het modderige veld, maar Kleine Tractor wil niet meer naar buiten, hij is te bang geworden om weg te glijden. Maar dan komt zijn beste vriendin Lili de aanhangwagen in paniek bij hem aankloppen. De rivier stroomt over en Annette de kip zit vast op een eilandje met haar kuikens. Ze moeten gered worden! Kleine Tractor is de enige nog die ze kan helpen en vol moed scheurt hij de schuur uit en zegt onderweg tegen zichzelf dat hij niet bang moet zijn.

Kleine Tractor is bang

Trots op Kleine Tractor

Laura de eend helpt Kleine Tractor de weg te vinden door de rivier. Gelukkig houdt Kleine Tractor het vol zonder bang te worden en hij weet Annette de kip en haar kuikens op het droge te krijgen. Zijn dierenvrienden zorgen ervoor dat de kip en kuikens worden opgewarmd. En op de weg terug naar de boerderij redden ze met zijn allen zelfs ook nog meer dieren in nood! En Papa Tractor? Die is natuurlijk – net als alle dierenvrienden – supertrots op de stralende Kleine Tractor.

Mijn zoontje en ik hebben zo erg met de Kleine Tractor meegeleefd, dat we ook trots op hem zijn! Mede door de levendige illustraties waanden we ons helemaal in het verhaal.

Kleine Tractor is bang

Specificaties Kleine Tractor is bang:

Uitgeverij: Clavis | Auteur: Natalie Quintart | Illustraties: Philippe Goossens | 9789044841879 | februari 2021 | 26 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Andere boeken van Natalie Quintart en Philippe Goossens bij Clavis zijn: Kleine Tractor in de winter, Kleine Tractor is jaloers, Lila het voorleesmuisje, De gekke winkel en Piraat Jan-Wolf.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Kleine Tractor is bang
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.