Woudverhalen – Elfen en heksen, een boek vol legendes

Verhalen en legendes van over de hele wereld. Wat weet jij over elfen, feeën, heksen en nimfen? Vast niet dat je nooit moet zeggen dat je niet in feeën geloofd. In Woudverhalen – Elfen en heksen lees je waarom je dat beter niet kan zeggen… Maar is meer te leren en lezen over deze mystieke wezens. Maar ook als je gewoon wil wegdromen met mooie verhalen is dit een goed boek. Jolien en Selena duiken in deze magische wereld voor jullie en gaan op reis!

voorkant prentenboek en verhalenboek Woudverhalen elfen heksen

Synopsis van Woudverhalen – Elfen en heksen

Ontdek de verhalen en legendes over verschillende magische wezens. Wezens die leven in diepe en verre wouden. Hoe zullen zij eruit zien? Wat eten ze? En hebben zij ook geheimen? In Woudverhalen – Elfen en heksen leer je meer over deze bijzondere wezens o.a. uit Rusland, Roemenië en Japan. Wist je bijvoorbeeld dat feeën heel boos kunnen worden? En dat de haren van waternimfen nooit klitten? Of ken je het verhaal van de mysterieuze Ghillie Dhu die zich voor iedereen verstopt?

  • Zes prikkelende portretten over magische bosbewoners: elfen, feeën, heksen, waternimfen, Ghillie Dhu en Sânziene
  • Een mini-encyclopedie en verhalenbundel in één
  • Met verhalen uit verschillende landen
  • Rijk geïllustreerd
  • Onderdeel van een boekenserie

Wat vindt Jolien van Woudverhalen – Elfen en heksen?

Ik ben dol op legendes en verhalen over magische wezens. Woudverhalen – Elfen en heksen heb ik dan ook met veel plezier gelezen. Mijn dochter van zes was ook direct betoverd door de prachtige illustraties. Ze bleef door het boek bladeren en riep vervolgens dat de elfen, feeën en nimfen zo mooi zijn. En dat ben ik helemaal met haar eens. De illustraties van Anna Lang zijn echt magisch!

Auteur Tea Orsie heeft de verhalen en legendes op prachtige wijze weten te bundelen. De combinatie met de interessante weetjes maakt dit boek nog leuker. Wist je bijvoorbeeld dat je nooit dankjewel moet zeggen tegen een fee? Daar krijgt ze namelijk enorme jeuk van! Woudverhalen – Elfen en heksen is een uniek boek dat zeker niet mag ontbreken in de collectie van nieuwsgierige sprookjes liefhebbers.

Woudverhalen - Elfen en heksen, een boek vol legendes prentenboek voorleesboek

Leeservaring Selena

Ook ik mag in dit prachtige boek van Woudverhalen – Elfen en heksen duiken. Ik heb deze ter recensie uitgezocht op de cover en inhoud. Ik hou van mythische verhalen, zeker als deze ook rijk geïllustreerd zijn. De schutbladen zijn al een feestje. Dit vormt een mooi grafisch patroon van een molen, paddenstoel, kabouter en blaadjes. Mijn oudste dochter heeft sinds kort het spelend rekenen ontdekt, wat haar helpt om met plezier te rekenen. Ze begint meteen weer alles te groeperen en tellen onder begeleiding van een zelf verzonnen rekenlied. Mijn jongste dochter is net gestart op de basisschool en ook zij begint vrolijk alles te tellen wat bij elkaar hoort.

Ook naast het titelblad zit een mooie illustratie, net zoals naast de inhoud en bij de inleiding. Ik hou van boeken die zo rijk geïllustreerd zijn. Nog voordat het daadwerkelijke verhaal begint, kom je al in de stemming en start de belevenis al. De inleiding van Woudverhalen – Elfen en heksen begint ook goed. Het spreekt namelijk direct tot de lezer (luisteraar) met iets wat iedereen wel eens doet: het wandelen in een bos. Je wordt bewust gemaakt om op een andere manier naar het bos te kijken de volgende keer dat je hier bent. En dat vind ik geweldig, als een boek ook buiten de pagina’s weet door te spelen in de beleving van de lezers. Wij kijken de volgende keer in ieder geval heel anders naar het geritsel tussen de bladeren…

Woudverhalen - Elfen en heksen, een boek vol legendes inleiding

Op reis

Lezen is een manier van reizen, lekker vanaf de plek waar jij jouw boek openslaat. Woudverhalen – Elfen en heksen neemt je mee op reis. Naar verschillende landen en culturen, naar je eigen fantasie en naar het bos in de buurt bij je. In het boek reis je naar Frankrijk, Rusland, Schotland, Italië, Roemenië en Spanje. De legende van Sânziene uit Roemenië, de legende van midzomernacht, is denk ik wel mijn favoriet. De illustraties zijn mooi en dromerig en ik zie mezelf al heerlijk op dat grasveld staan met de heerlijk ruikende bloemen. Sânziene is namelijk de naam van een piepkleine bloem. Deze bloemen bloeien tijdens de langste dag van het jaar: midzomernacht. Op dat moment is de magie rijk, zijn spreuken het sterkst en komen de Sânziene-feeën naar buiten.

Ik ben zeker bekend met midzomernacht en de vele verhalen die hierbij horen. Maar ik had nog nooit van deze bijzondere bloemenfeeën gehoord. Mijn oudste dochter heeft het meeste interesse in de heks. Dat verhaal komt uit Rusland en gaat over Baba Yaga, een legende die ons zeker bekend is. Ik hou van dat verhaal met haar huis met benen.

Woudverhalen – Elfen en heksen vinden wij een prachtig prentenboek. De tekst leest heerlijk voor, bevat wel woorden die misschien wat lastig kunnen zijn voor jonge luisteraars. Maar tegelijk vind ik dat juist mooi omdat ze leren van die woorden. Hun woordbegrip wordt verrijkt. De illustraties zijn mooi warm en vriendelijk. Nergens is het boek eng en nodigt het je echt uit als lezer om mee op reis te gaan. Een belevenis en reis in woord, beeld én hoofd. Ik weet zeker dat je anders naar het bos gaat kijken na het lezen van dit boek.

midzomernacht Woudverhalen elfen heksen

Specificaties Woudverhalen – Elfen en heksen

Auteur: Tea Orsie | Illustrator: Anna Lang | Vertaler: Floor Tinga | Uitgever: de Eenhoorn | Vormgeving: Dries Desseyn | Maart 2023 | 40 pagina’s | 9789462917071 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.