Pieter Konijn – Waar zijn de kerstcadeautjes. Een zoekboek met flapjes

Wie is er niet bekend met de dappere Pieter Konijn? Van de creatie van Beatrix Potter zijn al heel wat avonturen verschenen. Een kerstboek mag natuurlijk niet ontbreken. In het besneeuwde bos gaat Pieter Konijn op zoek naar de kerstcadeautjes. Want hij heeft ze wel erg goed verstopt! Een lief zoekboek met flapjes, voor de echte kerstfans en dierenvrienden vanaf drie jaar.

Kun jij Pieter helpen om alle pakjes terug te vinden? Kijk onder de flapjes!

hoofd

Waar zijn de kerstcadeautjes?

Pieter Konijn heeft heel veel zin in kerst. En hij heeft voor iedereen een cadeautje ingepakt. Maar er is een klein probleem… Als hij onder zijn bed kijkt, blijkt dat de cadeautjes daar niet meer liggen. Hij weet niet meer waar hij de cadeautjes heeft verstopt! Hij bedenkt zich dat ze ergens in het bos moeten zijn. Maar o jee, het is al bijna kerst! Zou hij ze wel op tijd vinden?

Gelukkig krijgt hij hulp van zijn neefje Benjamin. Kunnen de cadeautjes misschien bij de kikker, meneer Hengelaar zijn? Zo gaan ze samen op pad naar meneer Hengelaar. En dan naar Jozefien de eend. Want daar ligt ook een pakje. Ze zijn wel goed verstopt zeg. Zoek maar onder de flapjes waar het cadeautje ligt!

Help Pieter Konijn

De jonge lezers mogen Pieter Konijn dus helpen bij het terugvinden van de kerstcadeautjes. En zoeken onder flapjes doet het altijd goed in een prentenboek. Want kinderen zijn natuurlijk nieuwsgierig wat er te vinden is! Daardoor is dit voorleesboek interactief én ook leerzaam.

Pieter Konijn is een creatie van de Engelse schrijfster Beatrix Potter (1866 – 1943). In 1902 verscheen het eerste verhaal bij Warne in Londen. Bijzonder dat haar creatie na al die jaren nog steeds geliefd is. Met miljoenen verkochte boeken in verschillende talen, en ook in vele variaties. En natuurlijk is er ook de TV-serie over Pieter Konijn en zijn spannende avonturen in het bos, waar we graag naar kijken.

Dus een echte klassieker, die eigenlijk bij iedereen thuis hoort in de boekenkast. In dit boek zien we mooie en sfeervolle illustraties, die zo bij Pieter Konijn passen. En die in kerstsfeer natuurlijk helemaal prachtig tot hun recht komen. Zoals het besneeuwde bos en de verstopte cadeautjes. Zeker in combinatie met de flapjes is het dus een leuk boek om in deze tijd samen te lezen. Voor kinderen tussen drie en vijf jaar het meest geschikt.

Een mooi kerstverhaal

Waar zijn de kerstcadeautjes is een echt kerst voorleesboek over een gezellig dierenbos en behulpzame vrienden. En over die dappere Pieter Konijn. Die een echte doorzetter is en zo veel voor zijn familie over heeft! Zijn trotse mama kijkt natuurlijk tevreden toe. De grote flap met de kerstboom is onze favoriet. Wie is daarachter verstopt en aan het dromen over kerst?

Specificaties Pieter Konijn – Waar zijn de kerstcadeautjes?

Gebaseerd op een idee van Beatrix Potter | Copyright: Frederick Warne | Uitgeverij Ploegsma | 9789021682396 | november 2021 | 20 pagina’s | Meer informatie vraag de lokale boekhandel, of kijk hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.