De bijzondere duif – Dorien Brouwers, trots op jezelf zijn

Een boek over een duif? Ik als stadspersoon heb niet zo’n goede verstandhouding met deze vogels. Toch hou ik van dieren en wens ik ook de duif een fijn leven toe. Ze kunnen er ook niks aandoen dat die vet makende, maar o-zo-lekkere patatjes overal voor het schnabbelen liggen. Mijn hokje voor de duif is meteen ook heel passend voor het thema wat bij dit boek past. En daar hou ik van, dingen die dichtbij zijn en tegelijk zoveel meer vertellen zoals in dit boek de bijzondere duif.

de bijzondere duif

De bijzondere duif

Het is een normale dag in de dierentuin. Er land een duif en deze besluit om een tochtje te gaan maken langs alle vogels die in de dierentuin wonen. Daar wonen natuurlijk exotische en uitzonderlijke vogels met meest prachtige kleuren en kenmerken. De duif wordt er verdrietig van en voelt zich zo saai. Als hij bij de uil aankomt zet deze hem aan het denken.. Hij is wel degelijk een hele bijzondere duif! Hij heeft iets wat de andere vogels in de dierentuin niet hebben.

de bijzondere duif

Wat vinden wij er van?

Mijn dochters vinden de prachtig gekleurde veren op de schutbladeren van de bijzondere duif al prachtig. Ook hebben ze nog niet het vooroordeel naar duiven toe wat ik wel een beetje heb. Ze zien gewoon een lieve grijze vogel die een verhaal begint. Al snel gaan ze op in de prachtige andere vogels. Mijn jongste dochter vind het prachtig dat we kleuren benoemen.

Mijn oudste dochter is visueel ook helemaal in elke pagina. Wat een toffe dieren, de meesten heeft ze nooit gezien. De bijzondere kenmerken die erbij genoemd worden vind ze leuk om over te lezen. Tegelijk zegt ze al heel snel in het verhaal: “Maar mama iedereen heeft toch iets bijzonders? Die duif is vast ook heel goed in iets”. Mijn moederhart is dan zo blij als ze zulke dingen zegt.

Want dat is precies het soort van opvoeding wat ik wil geven. Iedereen heeft wel iets bijzonders, en je mag zeker de speciale dingen van een ander mooi vinden. Maar wees ook trots op jezelf en zie in dat je ook de bijzondere duif bent. Maar soms heb je daar een bepaalde ervaring of reis voor nodig om dat in te zien. En die reis maakt de duif in dit boek voor ons.

Het boek

de bijzondere duif

De bijzondere duif is een mooi prentenboek met korte teksten. Achterin is aanvullend nog informatie met illustraties van verschillende vogels die in het boek voorbij komen. Dat is een leuke extra toevoeging van dit boek. Het is en een kleurrijk lees, luister en kijkverhaal. Plus extra informatie. En de bijzondere duif is eigenlijk heel leuk en passend als hoofdpersonage. Een leuk boek wat al een paar keer erbij gepakt wordt door mijn dochters.

  • Dorien haar nieuwste boek Sail is een echt pareltje

Specificaties de bijzondere duif

Auteur & illustraties: Dorien Brouwers | Uitgever: Lemniscaat | 32 pagina’s | januari 2020 | hardcover | 9789047711988 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

de bijzondere duif
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.