Vos en Haas: Het land van de Nijl – Sylvia Vanden Heede

De Kinderboekenweek van 2020 heeft als thema: ‘En toen?’ en gaat dit jaar dus over geschiedenis. Hoewel het nog even duurt voor het zover is, kijken de uitgevers al vooruit en komen met leuke suggesties voor boeken. Voor jonge kinderen is geschiedenis misschien wel een wat moeilijker thema, maar dit boek ‘Vos en Haas: Het land van de Nijl’ maakt de geschiedenis van het oude Egypte erg toegankelijk voor jonge kinderen!

Vos en Haas gaan op reis naar het land van de Nijl

Vos en Haas: Het land van de Nijl kinderboekenweek 2020

Haas leest een boek over het Oude Egypte. Daar zou ze zó graag heen willen! Dan komt Rob, en hij heeft alles te koop. Hij neemt ze als gids mee, om met een boot over de Nijl te varen. Daar zien ze van alles wat met Egypte te maken heeft: een tempel en piramide, nijlpaarden en krokodillen, een stoel met pootjes en een farao. Ook leren ze hoe een mummie gemaakt wordt.
Wat ik zo leuk vind aan dit boek, is dat het onderwerpen uit de geschiedenis, die misschien wat lastig zijn voor jonge kinderen, heel goed uitlegt, in een speels verhaal. Vos weet nog niet zoveel over het onderwerp, en stelt dan vragen. Precies dezelfde dingen die kinderen wellicht willen weten!

Een voorleesboek én zoekboek

Vos en Haas: Het land van de Nijl is een voorleesboek, geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5. Maar het boek is ook een zoekboek. Kinderen kunnen namelijk op zoek naar letters en woorden. Zo moeten ze zoeken naar de woorden ‘Vos’, ‘Haas’ en ‘Rob’. Ook kunnen ze de woorden die wat groter gedrukt zijn, misschien al wel zelf lezen. En zien ze ook af en toe een mummie opduiken in de tekeningen?
Ik vind dit boek echt een leuk, veelzijdig boek wat ik zeker in mijn kleuterklas in kan gaan zetten de komende Kinderboekenweek!

Vos en Haas: Het land van de Nijl kinderboekenweek 2020

Lezen is leuk met Vos en Haas

De boeken van Vos en Haas vormen een hele serie. Vos en Haas: Het land van de Nijl is een voorleesboek. Er zijn meerdere voorleesboeken over Vos en Haas verschenen, maar ook boeken voor beginnende lezers.
De groene boekjes (Ik lees als Uil) hebben het niveau AVI start tot M3.
De blauwe boekjes (Ik lees als Vos) hebben het niveau AVI M3 tot E3.
De oranje boekjes (Ik lees als Haas) hebben het niveau AVI E3 tot M4.
Zo kunnen de kinderen de hele aanvankelijk leesperiode lezen in de boekjes van Vos en Haas! Daarnaast bestaan er groeiboeken, waarbij het niveau oploopt in moeilijkheid.
Nog niet genoeg van Vos en Haas? Er is ook een website! Daar kun je als leerkracht een leuk lespakket downloaden, een kleurplaat printen én de animatiefilmpjes van Vos en Haas bekijken, want sinds kort zijn ze ook op televisie te zien!

Was jij al bekend met de boeken van Vos en Haas?

Specificaties Vos en Haas: Het land van de Nijl

Vos en Haas: Het land van de Nijl kinderboekenweek 2020

Auteur: Sylvia Vanden Heede | Illustraties: Thé Tjong-Khing│Uitgever: Lannoo │9789401441322│maart 2017│48 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.