Wilma Wonder en de duif – een boek over vliegen

Wat doe je als je 10 jaar lang carrière hebt gemaakt achter de schermen bij de televisie en een heerlijk chaotisch gezin hebt? Juist dan ruil je die aandacht om en gaat genieten van je 3 zelfgemaakte, relatief goed gelukte exemplaren van kinderen. Natuurlijk maken die van alles mee en zo ontstaat er een boekenreeks genaamd Wilma Wonder. In Wilma Wonder en de duif ontmoeten de 6 vrienden een klein exemplaar die nog moet leren vliegen!

Synopsis

Een klein stukje uit Wilma Wonder en de duif:

Wilma Wonder en haar vrienden
zijn net allemaal terug van school.
“JOEPIE! Samen voetballen!”
Wie scoort zo de eerste goal?

Maar dan…
“Kom eens allemaal heel snel kijken!”
Keeper Sky ontdekt iets bij de achterlijn.
“He dag duifje, wat doe jij hier?
Moet jij niet aan het vliegen zijn?’

Wilma Wonder en de duif

Al bij de eerste prent van Wilma Wonder en de duif valt me op dat er een meisje voetbalt met een oogpleister op. Heej een boek met diversiteit en verschillende kleuren haren en huid. Heerlijk daar hou ik van! Een prentenboek die een goede afspiegeling geeft van de maatschappij. Ik ontdek 3 jongens en 3 meiden die samen heerlijk aan het buitenspelen. Maar een paar printen later moet ik mezelf verbeteren. Het kind in de rolstoel is helemaal geen jongen, maar een meisje! Die stoere kuif die onder de capuchon doorsteekt is gewoon de pony!

Aan de wisselende gebitten te zien zijn Wilma Wonder en haar vrienden een jaar of 6-7. Aan de ene kant stoer aan het voetballen, aan de andere kant nog klein met een knuffel in de hand.

Maar dan laten ze zien dat allemaal nog iets gemeens hebben. Ze zijn zorgzaam en houden wel van een avontuur!

Leren vliegen en fantasie gebruiken

De duif die ze vinden lijkt iets mee te zijn. Hij zit daar maar. Ze maken een nestje in een doos en proberen op hem in te praten. Maar de duif laat ook iets zien. Hij moet nog leren vliegen! Wilma Wonder en de duif en haar vrienden gaan op avontuur! Een fantasievol avontuur waarin ze gaan vliegen in een zeppelin en naar de regenboog vliegen met een draak!

Een prachtig verhaal over hoe geloven in jezelf én de steun van je vrienden, voor een wonderlijk avontuur kan zorgen.

De kleuren in het boek bevatten veel paars/blauw tinten en er zijn twee pagina’s waarbij we het boek anders moeten vasthouden.

wilma wonder

In dezelfde kinderboekenserie zijn verschenen:

Specificaties Wilma Wonder en de duif

Auteur: Hanne Luyten | Uitgeverij Het Hannekesnest | 9789464517934 | 02 oktober 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.