De Kerstmisaurus prentenboek – een sfeervol kerstverhaal

Heb jij weleens gehoord van de boeken van de Kerstmisaurus? Ik heb ze al regelmatig voorbij zien komen op Social Media. Lezers van die boeken zijn enorm enthousiast. Nu is er ook een Kerstmisaurus prentenboek verschenen. En na het zien van de kaft was ik al verliefd!

hoofd

Een boek over de magie van kerst: De Kerstmisaurus prentenboek

De Kerstman en zijn rendieren wonen heel ver in het Noorden,
in wonderlijke, magische en witbesneeuwde oorden.
De Kerstman en zijn rendieren wonen daar niet alleen,
maar met een heel speciale dino, zoals hij is er maar één….


Zo begint het prentenboek van de Kerstmisaurus. De Kerstmisaurus heeft maar één wens: hij wil niets liever dan leren vliegen, zodat hij met kerst de arrenslee door de lucht kan trekken. Maar het vliegen wil maar niet lukken. Elk jaar krijgt hij weer een nieuwe vliegles van de Kerstman, maar hij krijgt het vliegen niet voor elkaar. Toch bedenken ze samen een oplossing. Op zijn tripje met de Kerstman valt hij op kerstavond door de schoorsteen van een jongetje dat gek is op dino’s. Samen ontdekken ze de magie van het geloven.

Een prentenboek gebaseerd op het boek van de Kerstmisaurus

Tom Fletcher is de schrijver van het boek de Kerstmisaurus. In 2018 is het oorspronkelijke leesboek van de Kerstmisaurus verschenen. Dit boek was zo’n succes, dat dit jaar inmiddels het derde deel is verschenen én daarnaast dit prentenboek. Zo kunnen de jongste kinderen ook genieten van de magie van het verhaal van de Kerstmisaurus. Ik heb dat boek zelf (nog) niet gelezen, maar ben na het lezen van het prentenboek van de Kerstmisaurus wel heel nieuwsgierig geworden wat dan het verschil is. Als ik de samenvatting van dat boek lees, zit daar uiteraard veel meer diepgang in, en wordt er veel meer ingegaan op het verhaal van het jongetje en de Kerstmisaurus. En nu wil ik dus wel heel graag weten hoe dit precies in elkaar zit!

Een magisch prentenboek over kerst

Wat een plaatje is dit Kerstmisaurus prentenboek zeg! Het is dat ik in een recensie niet zomaar smileys of emoticons kan plaatsen, maar anders hadden hier absoluut hartjes of zo’n poppetje met hartjesogen gestaan… De kaft zuigt zich al helemaal naar je toe, door de prachtige kleuren en de lieve uitstraling van de Kerstmisaurus. Dit prentenboek is uitermate geschikt om het verhaal al bekend te maken bij jonge kinderen, ik schat in zo vanaf een jaar of 4. De illustraties zijn van Shane Devries, en vallen vooral op door het prachtige kleurgebruik. Niet de standaard kerstkleuren, maar echt de kleuren van een magisch winter wonderland. Ook zitten er 2 uitklappagina’s in.

Het boek is geschreven op rijm, en leest ook heel prettig voor. Ik denk dat dit boek ook geweldig zou zijn om te verfilmen. Dan zou de Kerstmisaurus echt zo’n film zijn die je met het hele gezin, jaar na jaar samen kijkt. En als die film er niet komt, dan houdt ik het gewoon lekker bij voorlezen, jaar na jaar, uit dit toffe De Kerstmisaurus prentenboek!

Specificaties de Kerstmisaurus

Auteur: Tom Fletcher | Illustraties: Shane DeVries | Vertaling: Lidwien Biekmann | Uitgeverij: Billy Bones | oktober 2021 | 9789030508144 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.