Pili Pili en de vuilnisbelt beestjes een boek over afvalscheiding

De titel van dit prentenboek alleen al maakt me lachen; Vuilnisbelt beestjes. Dat moet wel een leuk boek zijn voor kleuters. Al valt er voor álle leeftijden nog veel te leren over afval sorteren. De prent op de voorkant maakt me nieuwsgierig naar het verhaal. Kun je soep maken van afval dan? Ik ben benieuwd naar het boek. Mijn eigen kinderen zijn al wat te groot voor dit boek. Maar we kunnen samen de prenten van Pili Pili en de vuilnisbelt beestjes eens goed bekijken. Want de illustraties vind ik sowieso erg mooi.

Pili pili en de vuilnisbelt beestjes cover met rand

Pili Pili stelt de vuilnisbelt beestjes voor

Hallo! Ik ben Pili Pili en ik woon op de vuilnisbelt. Ik verzamel groenafval. Daarvan maak ik heerlijke soepjes voor de andere beestjes die hier leven. Ook zij verzamelen en recycleren afval. Kom je met me mee? Dan stel ik je aan hen voor in mijn boek Pili Pili en de vuilnisbelt beestjes!

Thaïs Vanderheyden

Thaïs Vanderheyden studeerde kunstgeschiedenis en volgde tekenles aan de academie in Brugge. Als kind krabbelde ze al elk papiertje vol. Maar pas op haar 32e zette ze de stap naar kinderboeken. Na haar eerste opdracht is ze niet meer gestopt. Je kent haar misschien van De Spiekpietjes of de serie Grote Kunst voor kleine kenners. Maar er zijn nog veel meer boeken van haar hand. Je herkent hierin duidelijk haar tekenstijl. Vol kleur en herkenbare dieren.

Afval scheiden, een eerste kennismaking

Het boek Pili Pili en de vuilnisbelt beestjes is een mooi vormgegeven boek. De prenten zijn mooi uitgewerkt en heerlijk kleurrijk. Als je het boek een tweede of derde keer bekijkt ontdek je ook steeds meer details. Een belangrijk onderwerp wordt aangesneden; het scheiden van afval. Pili Pili is een vliegje en neemt ons mee langs verschillende dieren die ieder gek zijn op een andere afvalsoort.

Pili pili en de vuilnisbelt beestjes de vuilnisbelt aan de rand van de stad

Wat me hierin een beetje stoort is de taak die de dieren hebben. Een pissebed vermijd juist plastic en ruimt dode plantenresten op. Ons afval komt nauwelijks meer op vuilnisbelten terecht en wordt grotendeels gerecycleerd. Maar hierin ben ik misschien mijn innerlijk kind een beetje kwijt geraakt en neem ik mijn composthoop op mijn moestuin te serieus. De dieren in dit boek laten namelijk wel goed zien welke verschillende soorten afval er zoal zijn. En wat wij als afval zien kan ook echt nog voor andere doeleinden worden gebruikt. Kortom; scheiden dat afval, dat maakt het leven voor Pili Pili en de vuilnisbelt beestjes ook gemakkelijker. Het is een leuk prentenboek om kleuters te laten kennismaken met het scheiden van afval.

Pili pili en de vuilnisbelt beestjes achterkant

Specificaties Pili Pili en de vuilnisbelt beestjes

Auteur: Thaïs Vanderheyden | Illustraties: Thaïs Vanderheyden | Uitgeverij: Clavis | 9789044831610 | 2017 | 24 pagina’s | Meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.