Ontdek dierenvermomming – een boek voor jonge natuurliefhebbers

De natuur is prachtig. Ook op jonge leeftijd is dit voor kinderen al een heel interessant onderwerp. Het boek Ontdek dierenvermomming speelt hierop in, door het onderwerp camouflage al voor jonge kinderen heel begrijpelijk te maken.

Ontdek dierenvermomming

Camouflage: ontdek dierenvermomming

Sommige dieren verbergen zich in de woestijn, andere in de sneeuw – en weer andere verbergen zich juist helemaal niet! Sommige dieren verbergen zich om te ontsnappen aan dieren die hen willen opeten terwijl andere zich juist verstoppen om dieren te verrassen die ze zelf willen opeten. Van insecten die op bladeren lijken tot onderwaterwezens die opgaan in hun achtergrond: ontdek dierenvermomming baat over de manieren waarop dieren zich camoufleren.

Ontdek dierenvermomming

Begrijpelijke taal voor jonge kinderen

Ik heb in mijn kleuterklas heel vaak kinderen die graag meer willen weten over allerlei onderwerpen. Maar als je dan gaat zoeken, kom je vooral veel boeken tegen die deze dingen op een hele lastige manier bespreken. Het boek Ontdek dierenvermomming is juist speciaal geschreven voor jonge kinderen. In begrijpelijke taal wordt uitleg gegeven over het onderwerp camouflage. De teksten zijn kort en met eenvoudige woorden. En er zijn veel illustraties te vinden.

Tekeningen die nieuwsgierig maken naar meer

Zeg je ‘boeken over de natuur’, dan zeg je ‘Lemniscaat’. Deze uitgever blinkt uit in het assortiment boeken over de natuur. Over allerlei onderwerpen, voor alle leeftijden. Ben je dus op zoek naar meer boeken over de natuur, kijk dan ook eens bij de andere boeken die wij hier op StoerLeesVoer al hebben mogen reviewen van Lemniscaat naast deze beauty Ontdek dierenvermomming.

Het boek Ontdek dierenvermomming is ook heerlijk voor kinderen om gewoon zelf in te bladeren. Alleen al de tekeningen zijn goed voor heel veel kijkplezier. En deze tekeningen maken nieuwsgierig naar meer, want ook al zien de tekeningen er soms levensecht uit, toch wil je vaak nog even opzoeken hoe het dier er in het echt uitziet. Dit boek wakkert de nieuwsgierigheid en belangstelling aan voor de natuur, voor alle jonge liefhebbers!

Andere boeken van Lemniscaat over de natuur:

Ontdek dierenvermomming

Specificaties ‘Ontdek dierenvermomming’

Auteur: Martin Jenkins | Illustraties: Jane McGuinness | Vertaling: Steven Blaas | 9789047714330 | Uitgeverij: Lemniscaat | oktober 2022 | 28 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

boek met kaart
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.