Ontdek dierenvermomming – een boek voor jonge natuurliefhebbers

De natuur is prachtig. Ook op jonge leeftijd is dit voor kinderen al een heel interessant onderwerp. Het boek Ontdek dierenvermomming speelt hierop in, door het onderwerp camouflage al voor jonge kinderen heel begrijpelijk te maken.

Ontdek dierenvermomming

Camouflage: ontdek dierenvermomming

Sommige dieren verbergen zich in de woestijn, andere in de sneeuw – en weer andere verbergen zich juist helemaal niet! Sommige dieren verbergen zich om te ontsnappen aan dieren die hen willen opeten terwijl andere zich juist verstoppen om dieren te verrassen die ze zelf willen opeten. Van insecten die op bladeren lijken tot onderwaterwezens die opgaan in hun achtergrond: ontdek dierenvermomming baat over de manieren waarop dieren zich camoufleren.

Ontdek dierenvermomming

Begrijpelijke taal voor jonge kinderen

Ik heb in mijn kleuterklas heel vaak kinderen die graag meer willen weten over allerlei onderwerpen. Maar als je dan gaat zoeken, kom je vooral veel boeken tegen die deze dingen op een hele lastige manier bespreken. Het boek Ontdek dierenvermomming is juist speciaal geschreven voor jonge kinderen. In begrijpelijke taal wordt uitleg gegeven over het onderwerp camouflage. De teksten zijn kort en met eenvoudige woorden. En er zijn veel illustraties te vinden.

Tekeningen die nieuwsgierig maken naar meer

Zeg je ‘boeken over de natuur’, dan zeg je ‘Lemniscaat’. Deze uitgever blinkt uit in het assortiment boeken over de natuur. Over allerlei onderwerpen, voor alle leeftijden. Ben je dus op zoek naar meer boeken over de natuur, kijk dan ook eens bij de andere boeken die wij hier op StoerLeesVoer al hebben mogen reviewen van Lemniscaat naast deze beauty Ontdek dierenvermomming.

Het boek Ontdek dierenvermomming is ook heerlijk voor kinderen om gewoon zelf in te bladeren. Alleen al de tekeningen zijn goed voor heel veel kijkplezier. En deze tekeningen maken nieuwsgierig naar meer, want ook al zien de tekeningen er soms levensecht uit, toch wil je vaak nog even opzoeken hoe het dier er in het echt uitziet. Dit boek wakkert de nieuwsgierigheid en belangstelling aan voor de natuur, voor alle jonge liefhebbers!

Andere boeken van Lemniscaat over de natuur:

Ontdek dierenvermomming

Specificaties ‘Ontdek dierenvermomming’

Auteur: Martin Jenkins | Illustraties: Jane McGuinness | Vertaling: Steven Blaas | 9789047714330 | Uitgeverij: Lemniscaat | oktober 2022 | 28 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

boek met kaart
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.