Kleine Wolf maakt zich zorgen, een geruststellend prentenboek

Wat een prachtig geruststellend prentenboek is Kleine Wolf maakt zicht zorgen. Iedereen maakt zich wel eens zorgen. En dat is oké. Dit boek leert jonge kinderen dat zorgen maken normaal is en dat er verschillende dingen zijn die dan helpen… Gelukkig maar dat Kleine Wolf zo’n slim vriendje heeft!

Kleine Wolf maakt zich zorgen

Synopsis Kleine wolf maakt zich zorgen

Kleine Wolf maakt zich heel vaak zorgen. Hij maakt zich zorgen omdat hij misschien niet stoer genoeg is, en niet groot genoeg. Kleine Wolf maakt zich zorgen om alles. Maar zorgen gaan over, en met een beetje hulp lukt het Kleine Wolf om die nare gedachten kwijt te raken. En zo word hij veel gelukkiger! Een lief en geruststellend boek van de bekroonde auteur Catherine Rayner – perfect voor alle kleine bezorgde wolfjes!

Catherine Rayner

Zorgen maken is normaal

Zorgen maken doen we allemaal. Grote mensen, kinderen en ook Kleine Wolf… En daarom vind ik Kleine Wolf maakt zich zorgen zo’n mooi prentenboek. Het geef prachtig weer dat het normaal is om je zorgen te maken. Het laat zien wat niet helpt om te doen. Maar laat gelijktijdig ook zien welke verschillende dingen juist wel helpen. En deze tips zijn ook echt toepasbaar voor kinderen en volwassenen.

Het verhaal wordt verteld vanuit Kleine Wolf. Dit maakt het verhaal herkenbaar voor kinderen waardoor zij zich gemakkelijk kunnen herkennen in Kleine Wolf. En daar hou ik van, want juist daarom sluit dit boek zo goed aan bij hun belevingswereld. En zal Kleine Wolf hen dus zeker geruststellen.

Kleine Wolf maakt zich zorgen

Voor wie is Kleine Wolf maakt zich zorgen?

Kleine Wolf maakt zich zorgen is geschreven voor kinderen vanaf drie jaar. En ik denk dat peuters die houden van lezen zeker zullen genieten van dit lieve prentenboek. En de wat oudere kinderen zoals mijn dochter van 7 zullen ook de boodschap goed begrijpen. Want ook kinderen maken zich zorgen en het helpt om te weten dat ze daar niet alleen in zijn. En er staan ook nog eens op spelenderwijs super bruikbare tips in. Dus heb je een kind dat zich vaak zorgen maakt, dan is Kleine Wolf maakt zich zorgen zeker een aanrader!

Kleine Wolf maakt zich zorgen

Rustgevende illustraties en mooie zachte kleuren

De prachtige rustgevende illustraties in verschillende groen- en grijstinten vind ik echt geweldig! Ze bezitten vele zachte kleuren en kleine verschillende kleine details zoals insecten. Ook mijn dochter geeft meteen aan dat ze de afbeeldingen zo mooi en rustgevend vind. Wat mij ook opvalt aan de illustratie is dat de lichaamshouding van Kleine Wolf zo perfect uitbeelden hoe hij zich voelt. Dit vind ik echt onwijs knap, want je ziet meteen hoe hij zich voelt zonder dat je de tekst hoeft te lezen.

De illustraties zijn gemaakt door auteur en illustrator Catherine Rayner. Haar herkenbare illustraties zijn gemaakt met verschillende materialen en zijn doordoor uniek. Met het boek Harris Finds His Feet won zij in 2009 een Kate Greenway medal.

Benieuwd naar andere boeken met illustraties van Catherine Rayner? Bekijk dan zeker ook deze reviews:

Ook heeft Catherine Rayner een mooie website waar zij meer verteld over haar werk. En waar verschillende leuke kinderactiviteiten voor bij haar boeken staan. Klik hier om naar deze activiteiten te gaan, waaronder een leuke kleurplaat bij Kleine Wolf maakt zich zorgen.

rustgevende illustratie

Wat vind ik van Kleine Wolf maakt zich zorgen?

Ik vind Kleine Wolf maakt zich zorgen prachtig, rustgevend en troostend. Het is wat mij betreft het perfecte boek voor kinderen die zich zorgen maken. De illustraties zorgen voor een rustige achtergrond voor een belangrijke boodschap. Eerlijk gezegd zijn het eigenlijk meerdere belangrijke boodschappen. Ik wil er verder niet te veel over weggeven behalve dat het mooie levenslessen zijn waar je de rest van je leven wat aan hebt. Dus ook voor volwassen zal dit een inspirerend prentenboek zijn.

Zowel mijn dochter als ik hebben genoten van dit mooie boek. En we zullen het er ongetwijfeld weer eens bij pakken als één van ons zich zorgen maakt. Want de mooie woorden in het boek zijn zeker helpend en de praktische tips zijn direct toepasbaar. En daarnaast is ook gewoon een enorm lief verhaal.

Kleine Wolf maakt zich zorgen

Ben je ook zo gek op de mooie prentenboeken van Veltman Uitgevers? Bekijk dan ook eens deze reviews:

Specificaties Kleine Wolf maakt zich zorgen

Auteur en illustrator: Catherine Rayner | Vertaler: Ellen Hosmar | Uitgever: Veltman Uitgevers | 1 oktober 2023 | 32 pagina’s | 9789048321438 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.