Dagboek van een quarantaine mama

In maart 2020 leek de wereld even tot stilstand te komen. Het coronavirus jaagde over de wereld en scholen en winkels werden gesloten. Voor Thaïs Vanderheyden persoonlijk betekende dat veel werk combineren met de 1001 vraagjes en moetjes van haar vier kinderen. Ze besloot een dagboek bij te houden van deze bijzondere periode. Met tekeningen en een snuifje humor, want in tijden van nood is goed lachen van levensbelang. Geniet van het dagboek van een quarantaine mama!

Dagboek van een quarantaine mama

De vrouw achter het dagboek van een quarantaine mama

Thaïs Vanderheyden studeerde kunstgeschiedenis en volgde tekenles aan de academie van Brugge. In 2009 kon ze geen geschikt ontwerp voor het geboortekaartje van haar tweede zoontje, dus maakte ze er zelf maar een. En daarna heeft ze van haar hobby haar beroep kunnen maken. Thaïs tekende en schreef meerdere succesvolle kinderboeken. Waaronder ‘Spiekpietjes’ en ‘De warenhuismuisjes’. Van haar boeken verschenen al vertalingen in het Frans, maar ook in het Chinees, Koreaans en het Italiaans. Voor ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ combineerde ze haar opleiding als kunsthistorica met haar tekentalent. Op die manier bracht ze kunst zo dichter dan ooit bij jonge kinderen. En met ‘De vuilnisbeltbeestjes’ leert ze kinderen op een speelse manier het belang van recyclen. Goed bezig dus!

thuisonderwijs in lockdownperiode

In het dagboek van een quarantaine mama

De cover van het boek is al hilarisch! Een herkenbaar boek voor veel moeders die werk moesten combineren met de zorg en het onderwijs van jonge kinderen. Het gezeur en ook hoe lastig de lockdownperiode was, wordt op een grappige manier getekend en beschreven. De tekeningen zijn eenvoudig en de teksten kort, maar zeer krachtig en humoristisch.

Oeps…

Mama die met een ontplofte coupe in haar pyjama roept: “Fok! Oma wil facetimen, kleed jullie gauw aan!” En vervolgens een paar bladzijden verder in het dagboek van een quarantaine mama ’tevreden’ aan de telefoon vertelt dat het goed is voor de ontwikkeling van de kindjes om wat meer tijd met elkaar door te brengen. Terwijl de kinderen op de achtergrond “Fok!” en “Shit!” noemen bij het spelen met hun poppetjes… Oeps! Haha.

Dagboek van een quarantaine mama

Humor

Met herkenbare voorvallen, waar je later (en nu eigenlijk ook al dankzij dit dagboek van een quarantaine mama) lachend op terug kunt kijken. Gezellig picknicken in de tuin (met klagende kinderen), moeder die zich opdoft voor een loopje naar de glasbak en haar kinderen uitdaagt met een spelletje “Wie het langst kan zwijgen”. Een toekomstig geschiedenisboek dus, voor iedereen die van humor houdt.

Wat is jouw meest hilarische moment uit de lockdownperiode?

Specificaties Dagboek van een quarantaine mama

Dagboek van een quarantaine mama

Auteur: Thaïs Vanderheyden | Uitgever: de Limonadefabriek | 9789463889186 | juni 2020 | 50 pagina’s| Meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.