Team Mortis: Stille Waters, een uitdagende zaak in Spanje

”Zoute tranen rolden over Coco’s uitgedroogde huid. Ze prikten haar wangen, die door de warmte aanvoelden als schuurpapier. Scherpe takken van een struik bleven in haar haren haken, voor het bos haar uitspuwde. Gillend kwam de vijftienjarige Catalaanse ten val op de tegels van een afgelegen dorpsplein. De puntige stenen reten haar knieën open; bloed droop op de eens zo fijne mozaïek.” En zo rollen we in een nieuwe uitdagende zaak voor onze jonge helden. Lees het in Team Mortis: Stille Waters.

hoofd Team Mortis: Stille Waters

Team Mortis: Stille Waters

Diep verscholen in de ongerepte Spaanse Sierra Nevada, wordt het lichaam van klimaatactivist Abran Melendez gevonden. Zijn lijk werd met takken doorboord, alsof de boom waarin hij is opgehangen hem het leven ontnam. Zijn vriendin Coco lijkt te zijn ontvoerd, tot beelden van het meisje enkele dagen later opduiken op sociale media. Ze is onderdeel van een groep gemaskerde strijders. En als groep ontnemen ze een corrupte uitbater van een slachthuis het leven. Op een zeer gruwelijke manier. En Coco is niet de eerste ontvoerde tiener die plots weer opduikt als dader.

De zwaar getraumatiseerde en revaliderende jeugdspionne Erika Storm ziet hoe haar beste vriend en teamlid Felix de opdracht krijgt het tentenkamp van de ontvoerde tieners te infiltreren. Is deze klimaatbeweging een kweekvijver van losgeslagen moordenaars, of is er meer aan de hand?
Maar de Franse jongen is hypernerveus voor de eerste opdracht waarin hij de leiding moet nemen. Erika beseft dat ze haar verdriet en angst moet overstijgen en haar beste vriend moet ondersteunen voor hij, net zoals alle betrokken klimaatjongeren, slachtoffer wordt van een lugubere tegenstander. Ze kan niet opnieuw iemand verliezen. Team Mortis: Stille Waters is het elfde deel van deze spannende jeugdserie.

Spanje

In Team Mortis: Stille waters gaan we dit keer naar Spanje. Om specifiek te zijn, de verdorde en afgelegen Sierra Nevada. De setting is weer erg tof gevonden door Bjorn van den Eynde. Je voelt de droogte en verlatenheid. Toch is er voldoende activiteit in die omgeving. De basis is een tentenkamp van milieuactivisten. En dan het extreme soort. Alles moet duurzaam, veganistisch en hun boodschap moet een ieder in de wereld kunnen bereiken. Maar horen die echt extreme acties ook wel bij hun?

Want aan de andere kant worden er jongeren op filmische wijze gruwelijk vermoord. Alsof de natuur hun heeft verzwolgen. Ook gaan er bepaalde acties flink mis. Acties die al op het randje balanceren van wat mag, gaan nu wel het randje over. Is de groep heftiger geworden of is er meer aan de hand? De actie in het verhaal verloopt in moordend tempo en veel tijd om na te denken in Team Mortis: Stille Waters is er niet. Is het waard om de waarheid te achterhalen? Ook als er levens op het spel staan?

Muziek uit het boek

Team Mortis

Naast de nieuwe en bloedstollend spannende zaak in Team Mortis: Stille Waters, is er mijn inmiddels geliefde team weer. De Team Mortis boeken zijn prima los te lezen. Dan heb je gewoon een ontzettend spannend boek met een whodunnit/moordzaak die opgelost dient te worden. De basis ligt bij team Mortis en die maken elk boek weer iets mee. Ook is er een rode draad door de boeken heen. Je krijgt per boek voldoende informatie om het los te kunnen lezen. Maar het wordt ook beloond om de serie als geheel te lezen.

Het vorige deel eindigde namelijk met een shock. Een BANG. En ik kon dan ook niet wachten om door te gaan met het verhaal. Waar ik bij deel 9 ben ingestapt en zoiets had van ”Ja leuk maar het is prima zo.” Zo in de ban van deze serie raakte ik door deel 10. Het is helemaal niet prima zo, en ik wil alles lezen. Team Mortis: Stille waters is weer een ontzettend boeiende en interessante zaak plus de rode draad wordt weer goed opgepakt. Ik heb ook van dit deel genoten. Bjorn weet heerlijk te schrijven en verwerkt er genoeg actie en boeiende dingen in. Zoals bijvoorbeeld Erika haar klassieke muziek. Of de nieuwste technologische snufjes. En er is ook plek voor liefde en milde seksualiteit naast de gruwelijke zaken die de jeugdspionnen moeten oplossen.

hoofdstuk

Thema

Team Mortis: Stille Waters is deel 11 en mijn derde boek van de serie. Het leuke van deze boeken vind ik dat je met een internationaal geheim spionnenteam te maken hebt. Je reist dus per deel naar een ander deel van de aarde. Ook zijn de teamleden van diverse afkomst. Dit keer gaan we dus naar een gortdroog deel van Spanje wat weer perfect bij het overheersende thema aansluit: milieuactivisme. Zonder belerend te zijn weet Bjorn dit thema prima in een spannend verhaal te gieten. Het middenin instappen is misschien juist ook wel erg leuk. Nu wil ik namelijk weten hoe het verhaal verdergaat, maar ook hoe het allemaal ontstaan is.

Extremisme is in elke vorm eng, ook als je het voor een ‘goede zaak’ doet. Zoals de wereld beter willen maken. De hoofd villain is ook weer filmisch heerlijk. Een bijnaam, een groot vraagteken, uiterlijke kenmerken, heel tof gedaan. Ik zie Mickey zo voor me en tot de onthulling blijft het voor mij gissen. Ook de titel is weer goed gevonden van Team Mortis: Stille Waters. Ik leer steeds beter deze serie kennen en elke keer smaakt het naar meer. Erika, Felix, Nielsen en Andreas krijgen weer veel voor hun kiezen, Bjorn kent geen genade. En we sluiten het boek dan ook weer af met een BANG.

Het is geschikt vanaf 14 jaar, boeken zijn los te lezen, en je bent gewaarschuwd: het is verslavend!

Boeken uit de serie Team Mortis

Deze spannende boekenserie is geschikt vanaf ongeveer 14 jaar. Je kan instappen waar je wil en de delen kan je afzonderlijk lezen van elkaar. Wel wordt aangeraden om deel 1 tot en met 4 op volgorde te lezen en de delen daarna zijn het instappen vrij om te bepalen. Elk deel staat dus los maar het hangt zeker ook samen. Als vaste lezer wordt je beloond met extra laagjes en informatie! Pas op: zeer verslavende boekenserie…

 1. Het Romeo & Juliet Mysterie (oktober 2012)
 2. De bende van Venus (maart 2013)
 3. Het dodenspel (oktober 2013)
 4. De zwarte zon (november 2015)
 5. Kristalkinderen (november 2015)
 6. Bloedlijst (oktober 2016)
 7. De spiegelmoorden (november 2017)
 8. Engel des doods (oktober 2018)
 9. Blind verdriet (juni 2019)
 10. De slaventocht (oktober 2019)
 11. Stille waters (december 2020)
 12. Meisje van glas (november 2021)
 13. Grafstemmen (Oktober 2022)
Team Mortis

Specificaties Team Mortis: Stille Waters

Auteur: Bjorn van den Eynde | Uitgever: Baeckens Books | Oktober 2020 | 272 pagina’s | 9789059249141 | Deel 11 | Vanaf 14 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.