Kleine schildpad en de grote zee – Becky Davies, een oceaan vol afval

Ik heb wel wat met schildpadden. Ik vind het unieke dieren die aan de ene kant zo sterk zijn en aan de andere kant zo langzaam. Er straalt zoveel rust van die dieren uit, heel anders dan er altijd in mijn hoofd aan toe gaat. Ik hoop dan ook dat er heel veel schildpadden bijkomen deze jaren doordat ze massaal hun eieren hebben kunnen laten uitkomen door de rustige stranden dit jaar. Kleine schildpad en de grote zee is zo’n mooi prentenboek waar we even stil staan bij deze mooie beesten, en hun grootste vijand. De mens.

Kleine Schildpad en de grote zee
Kleine Schildpad en de grote zee

Kleine schildpad en de grote zee

Het onweerde en de golven beukten op het strand. Kleine schildpad gaat snel naar de veilige zee. Het avontuur van kleine schildpad en de grote zee is begonnen! Ze rolde door het water, greep een stuk hout vast en ging op reis.

Wat was de zee mooi! Met zoveel kleuren en zoveel vissen in alle soorten en maten. Kleine schildpad groeide goed en zwom kilometers door de oceanen. Ze zwom helemaal naar de andere kant van de wereld, want daar was haar thuis! De schildpad was jarenlang gelukkig, maar het was tijd om terug te gaan naar het strand waar ze was geboren. Ze maakte deze reis heel vaak, maar elke keer was de reis anders.

Plastic soep

Ze was zelf natuurlijk groter geworden elk jaar, en ze hielp andere schildpadden op weg, maar ook de oceaan was anders. Er zwommen rare dieren om haar heen en kleine schildpad en de grote zee leken vreemden voor elkaar. Het was niet meer de plek waar ze zich thuis voelde.

We zien dat ze gered wordt van een net en plastic waar ze in vast zit, door duikers in de zee. Ze maakten de oceaan weer mooi en zo was de schildpad weer gelukkig!

Kleine Schildpad en de grote zee

Kleine Schildpad en de grote zee is een mooi prentenboek die je kunt gebruiken bij onderwerpen als plastic soep en vervuiling waardoor dieren in de zee in de problemen komen.

Specificaties Kleine Schildpad en de grote zee

Kleine Schildpad en de grote zee

Auteur: Becky Davies | Illustraties Jennie Poh | Uitgeverij Veltman | 9789048318360 | juni 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.