Prinses Arabella in het museum, een boek Mylo Freeman

De afgelopen dagen kon je al de reviews van de bijzondere prentenboeken over Rembrandt en Escher lezen. Prinses Arabella gaat ook naar een museum. Een heel bijzonder museum! Ontmoet 18 kunstenaars. Het perfecte boek om jonge kinderen voor te bereiden op een bezoek aan het museum!

prinses arabella in het museum

Prinses Arabellamuseum

Prinses Arabella gaat met haar vrienden naar het Prinses Arabellamuseum! Maar mag je in een museum eten? Kan je verdwijnen in een schilderij? Wat kun je eigenlijk allemaal doen in een museum? Allemaal logische vragen die peuters en kleuters kunnen stellen als ze voor het eerst naar een museum gaan.

Ze ontdekken een reusachtige roze moederspin van ijzer. Reuzenpompoenen met heel veel stippen. Grote standbeelden en levensechte schilderijen. Maar er is nog veel meer voor Prinses Arabella in het museum.

En inderdaad prinses Arabella in het museum verdwijnt in een schilderij van Mondriaan met haar Mondriaan jurk. Het is het lievelingsschilderij van prinses Arabella.

Ze zien zelfs een groot stuk taart, maar helaas is hij nep. Als ze dan uiteindelijk toch allemaal een echt gebakje hebben gehad willen ze snel naar huis om ook een prachtig schilderij te maken. Prinses Arabella in het museum.

Klassieke en hedendaagse kunstwerken

Mylo Freeman neemt prinses Arabella en haar lezers mee langs klassieke en hedendaagse kunstwerken. Werken die voor kinderen en volwassenen inspirerend zijn. Prinses Arabella in het museum neemt je mee!

Bij het boek hoort ook een grote poster waarop 13 kunstenaars geportretteerd zijn. Zoals Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Edgar Degas. Maar ook Andy Warhol, Jeff Koons en Leonardo da Vinci. Voor in het boek staan 5 andere kunstenaars getekend. Aida Muluneh, Marlene Dumas, Kehinde Wiley, Yayoi Kusama en Grayson Perry.  Kun jij ze vinden bij hun kunstwerk in Prinses Arabella in het museum?

Prinses Arabella in het museum is een leuk prentenboek die aanzet tot een creatieve activiteit van kinderen. Wat denk je van kunstvormen zoals: boetseren, Mozaiek kunst maken, schilderen, tekenen of knutselen. Wat zullen ze voor moois gaan maken?

Dit is een perfect boek om kinderen voor te bereiden op een bezoek naar het museum!

Specificaties Prinses Arabella in het museum

Uitgever: de Eenhoorn | Auteur: Mylo Freeman | 9789462913868 | maart 2019 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Prinses Arabella in het museum
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.