Zie jij wat ik zie? – een bijzonder fotoboek met gereedschap

De titel van dit boek doet me denken aan het welbekende spelletje waarbij de ander moet raden wat jij in gedachten hebt. Wat heb ik dit spel vroeger veel gespeeld zeg! Het boek ‘Zie jij wat ik zie?’ is een supergrappig en speels fotoboek, waarbij gereedschap met een kleine aanpassing tot de leukste dingen wordt omgetoverd!

Zie jij wat ik zie

Wat is dat? – Zie jij wat ik zie?

In opa’s schuur vind je de mooiste en grappigste dingen. Op het eerste gezicht lijkt het misschien alleen maar saai gereedschap, maar als je goed kijkt, kun je zomaar plamuurmesvissen, sleutelvogeltjes, cowboys en acrobaten tegenkomen! Dit boek is een bijzonder fotoboek. Want op de eerste pagina bekijk je ene stuk gereedschap, en dan kan het fantaseren beginnen!

Zie jij wat ik zie

Wat ontdek je in de wolken?

Een ander spelletje dat ik vroeger ook regelmatig speelde, was op je rug naar de wolken kijken en dan vertellen wat je in die wolken allemaal kon ontdekken. Een heerlijk spelletje voor je fantasie! En dat is bij ‘Zie jij wat ik zie?’ ook het geval. Het is echt een boek dat je fantasie prikkelt. Op de rechterpagina staat er elke keer iets uit de schuur van opa. Een gewoon stuk gereedschap, zoals je dat elke dag wel tegenkomt. Maar de schrijfster van dit boek heeft haar fantasie erop los gelaten. Met was simpele aanpassingen, maakt ze er totaal iets anders van. Hoe tof is dat?

Je fantasie op de vrije loop laten

Samen met mijn dochter ben ik aan het fantaseren gegaan. Wat zouden die tangen gaan worden? En die borstel? Ik merk echt dat mijn dochter hier beter in is dan ikzelf, als volwassene zit je toch meer vast in je bekende denkpatronen. En daarna hebben we op de volgende bladzijde bekeken wat de schrijfster van ‘Zie jij wat ik zie?’ ervan heeft gemaakt. En het was eigenlijk elke keer iets anders dan we dachten! Wat een fijne oefening is dit voor je fantasie. Kinderen ontdekken vaak overal iets nieuws in, en dat past perfect bij dit boek. We hebben er ook erg om kunnen lachen, omdat het vaak ook erg grappige dingen zijn geworden. Vooral de man met de harige borstkas vonden we erg grappig! Dit boek gaat zeker mee naar mijn kleuterklas, ik weet zeker dat dit boek enorm in de smaak gaat vallen.

Specificaties ‘Zie jij wat ik zie?

Auteur en illustraties: Tineke Meirink | Fotografie: Anna Bay | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021682860 | maart 2022 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zelfbeeld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.