Rikki en de tuin van opa, een lief prentenboek

In de tuin van opa heeft onze dochter het altijd naar haar zin. Zodra ze bij oupa en omi is is ze druk in de weer in de tuin. Bladeren vegen. Bloemen plukken voor mij en omi en natuurlijk water geven. Ze is uren zoet en dan hebben ze niet eens een moestuin. Met haar eigen kleine gietertje, bezem en kruiwagen mist ze eigenlijk nog net een overall om het plaatje compleet te maken. Rikki en de tuin van opa is een zeer leuk prentenboek wat daar bij past.

kinderboekenweek rikki en de tuin van opa

Rikki en de tuin van opa

Hebben de opa en of oma van je kind ook een tuin misschien zelfs wel een moestuin dan is dit boek zeker herkenbaar. Zoals ik al zei is onze dochter dol op de tuin van opa, maar ook bij oma speelt ze graag in de tuin. Bij ons in de tuin helpt ze ook geregeld met het zand opvegen en met het moestuintje natuurlijk.

Volkstuin

Een vriendin van mij haar vader heeft een volkstuintje de ideale oplossing als je geen eigen tuin hebt. Maar als opa wel met je kleinkinderen lekker in de tuin bezig wilt zijn. Heerlijk in de gezonde buitenlucht net als Rikki en de tuin van opa.

Vrienden van ons hebben zelfs een grote moestuin in zo’n volkstuintje. Wat geweldig al die foto’s altijd van hun oogst te zien. Allemaal grote verse producten van eigen land.

Het leuke van Rikki en de tuin van opa is dat het lekker groot is en de kinderen goed mee kunnen kijken. Leuk om voor te lezen tijdens de kinderboekenweek maar ook als opa ook zo’n leuke tuin heeft om  te tuinieren. De kinderen hadden eerder door dan ik dat op bijna elke pagina een poes te zien is. Zo werd dit leuke prentenboek ook nog eens een zoekboek.

kinderboekenweek rikki en de tuin van opa

Tuinieren met Rikki en de tuin van opa

Tuinieren is leuk voor jong en oud. En ook als je geen grote tuin hebt maar bijvoorbeeld wel moestuintje dan sluit dit boek goed aan want er wordt ook nog eens goed uitgelegd hoe het werkt met zaadjes planten, groeien, oogsten en eten. Dat kan prima met Rikki en de tuin van opa!

Gaat jouw kind ook wel eens tuinieren bij opa in de tuin?

Specificaties Rikki en de tuin van opa

Schrijver: Guido van Genechten | Uitgeverij: Clavis | 9789044816792 |  maart 2012 | 32 pagina’s | meer informatie lees je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.