Pixi boekjes voor onder of ín de kerstboom! Een miniboekje

Vandaag ontving ik toch weer zulke leuke post! Ik word nog altijd blij van al die boeken. En van de Pixi boekjes word ik nog blijer. Lieve kleine boekjes de lekker in je handen liggen, een leuk formaat hebben om voor te lezen of om zelf te lezen, en pixi boekjes zijn leuk om cadeau te doen met de kerst bijvoorbeeld! En lees snel verder, want ik mag een set cadeau doen!

pixiboekjes kerst
p

Wat zijn Pixi boekjes?

Pixi boekjes zijn kleine dunne vierkante prentenboeken. Ze hebben een zachte omslag en zitten bij elkaar door middel van 2 nietjes. De boekjes zijn 10 x 10 cm hebben 24 pagina’s en zijn in kleur!

Het eerste Pixiboekje (A Pixi Book) verscheen in 1948 in de VS. 1953 kwamen ze uit in Denemarken en een jaar later in Duitsland. In de jaren vijftig verschenen de eerste zes series met in totaal 48 Pixiboekjes. Nieuwe series verschenen in de jaren zeventig.. In Nederland verschenen de boekjes bij uitgeverij Omnium B.V.. De Pixiboekjes werden tot 1996 uitgegeven.

Sinds september 2016 geeft kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken de Pixiboekjes uit. Daarbij werden de Pixi’s van vroeger niet vergeten.

Pixi-serie 01 Klassiek bestaat uit acht heerlijk nostalgische dierenverhalen. Herken je ze? Dat kan heel goed! De boekjes zijn namelijk in 1971 als een van de eerste Pixi’s in Nederland verschenen. Lekker ouderwets, maar nu dus in een ongekreukt jasje.

Op Wikipedia vind je een mooi overzicht van eerder uitgegeven Pixiboekjes. Op Pixiboeken.nl vind je een overzicht van alle Pixi’s.

Kerstserie Pixi boekjes

In de kerstserie zitten 8 lieve kleine verhalen met het thema Kerst.

Wie maakt de mooiste sneeuwpop? Jan en Leo maken een sneeuwpop

In deze pixi boekjes over kerst gaat het om een sneeuwpop. 6 kinderen besluiten om een sneeuwpop wedstrijd te houden. Maar alle sneeuwpoppen zien er hetzelfde uit. Maar als ze spullen van thuis meenemen veranderen de sneeuwpoppen. Niet alleen qua uiterlijk van piraat naar sneeuwengel, maar ’s nachts als iedereen slaapt dansen ze in het maanlicht.

Jan en Leo maken kerstkaarten voor de hele familie. Jan fiets naar huis maar het wordt slecht weer. Hij valt en alle kaarten en verfspullen belanden onder een laag sneeuw. De volgende dag gaat hij naar de plek waar hij was gevallen en vindt daar sneeuw in alle kleuren van de regenboog. Dat wordt wel een hele bijzondere sneeuwpop!

Kerst met Pixi en De kerststal

Pixi is druk bezig voor kerst, appels in de oven, de kerstboom versieren, maar dan komt Haas Langbeen binnen. Bij de familie Muis gaat het niet goed. Hun eten is bedorven. Pixi en zijn vrienden halen bij alle bosbewoners eten op voor een muizenfeestmaal. Ze halen zelfs zoveel eten op dat ze er een groot gezamenlijk Kerstfeest mee vieren.

Feline en Kasper zetten samen met mama de Kerststal in elkaar. Maar de kameel heeft een gebroken poot. Met lijm is hij niet te repareren, en een gekleide kameel ziet er toch een beetje gek uit. Maar dan komt Kasper met een idee om gipsverband te gebruiken.

Berkie wil een kerstboom zijn. Kerstbezoek voor Mimi Muis

Bij de eerste illustraties van Berkie denk ik direct aan de Gruffalo, maar daar gaat dit verhaal niet over. Deze pixi boekjes gaan over het hebben van vriendschap. Berkie is lang geleden aankomen waaien als zaadje. Hij is een witte boom, waar de andere bomen prachtige bruine stammen en donkergroene bladeren hebben. Berkie heeft het goed naar zijn zin in het bos, maar in de winter is hij toch wat verdrietig. Hij wil ook zo graag versierd worden als kerstboom. Gelukkig helpen de dierenvrienden hem!

Mimi haar ouders komen op bezoek voor Kerst, maar dat is ze helemaal vergeten. Gelukkig helpen haar vrienden haar met een lijstje. Een kerstboom, noten, koekjes. Het wordt een heel gezellig Kerstfeest!

Mevrouw Krakkelee op het ijs. Karo en het avontuur op het ijs

Deze pixi boekjes gaan inderdaad over ijs, op het ijs wel te verstaan. Mevrouw Krakkelee wil haar graag schaatsen. De Kerstman snapt er niks van en geeft haar in plaats van schaatsen en slaverwarmer. Ze is verdrietig dat niemand haar begrijpt. De volgende ochtend glipt ze de keuken in en bind twee vorken onder haar poten. Ze geniet op de eendenvijver en leent haar schaatsen zelfs uit aan een eend. De boer snapt niet waarom zijn kippenren de volgende ochtend leeg is, en zijn bestekla geen vorken meer heeft.. snap jij dat nu?

Opa vertelt Karo en zijn zusje een verhaal over zijn jeugd. Toen hij met 3 vrienden ontdekkingsreizigers wilde spelen. Ze gingen met een slee vol spullen over de bevroren zee lopen. Maar de zee was niet helemaal bevroren, en een van zijn vrienden zakte door het ijs. Op hun bukken brachten ze de slee naar Rob en kregen hem uit het wak. Gelukkig is er ook veilig ijs, op de sloten is het mooi glad.

Prachtige verhalen in de Pixi Boekjes voor kerst

pixiboekjes opdrachten

Achterop de pixi boekjes staan leuke raadsels en  DIY tips om te knutselen.

De boekjes hebben erg leuke tekeningen. Sommige boekjes hebben veel tekst, anderen zoals het verhaal van de Mimi Muis, weinig tekst.

Nieuwe series bij De Vier Windstreken

De populairste en bekendste titels van De Vier Windstreken zijn nu ook verkrijgbaar als Pixi-boekjes! Daarmee is de twaalfde Pixi-serie wel heel bijzonder. In deze serie vindt u ook de winnaar van de Pixi Award 2019: De koning van de jungle met illustraties Iris van Hassel.

De koning van de jungle is leeuw, maar waarom eigenlijk? Gorilla kan harder brullen, de olifant is groter, krokodil is enger en de papegaai is mooier. Maar waarom is hij dan de koning van de jungle? Omdat hij dapper is en voor niets en niemand bang is. Ook niet voor een mensenkind!

In de grote sets bij bol zitten 8 x 8 exemplaren.

Op de site van De Vier Windstreken vind je de setjes met 8 boekjes

Winactie!

winnen kersteditie pixiboekjes

Wil jij kans maken op de kerst editie van de pixi boekjes doe dan snel mee met de winactie. Ik mag namelijk een setje pixi boekjes weggeven.

Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje blij wordt van deze pixi boekjes

Gefeliciteerd Charlotte!

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

8 reacties

  1. Onze kleindochters pakken regelmatig de oude pixies die hier nog liggen van onze kinderen. Nu dus hun vader en moeder.? Leuk om te zien dat ze er net zoveel plezier van hebben als zij toen . Dus ik denk dat ze deze kerstserie wel heel erg leuk vinden.

  2. WoW! Super leuk! Mijn ene zoontje leert net lezen en probeert steeds iets lastigere boekjes, omdat mijn andere zoontje van 3 natuurlijk net zo stoer wil zijn, pakt die nu meestal ook een boekje. Helemaal leuk is het als de ene de andere probeert voor te lezen en wat is er dan handiger dan zo’n lekker compact Pixi boekje. Ik doe dus super graag mee met jullie prijsvraag en volg jullie ook al met veel plezier op Instagram (iminanas4)

  3. Mijn kleindochtertjes wordt het lezen met de paplepel ingegoten door oma die zelf ook graag leest. Ze vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Extra leuk om verhalen over kerst te lezen in deze periode

  4. Wij hebben, gek genoeg, nog geen enkele Pixi in de kast! En dat terwijl ze zo leuk zijn! Mijn zoontje is dol op mooie, kleurrijke boekjes, dus die gaat deze set helemaal geweldig vinden (en mama ook, want die kan hier zo van genieten!) ?

  5. Wat een leuke boekjes! Leuk voor mijn oppaskindjes, ze zijn dol op (voor)lezen. En we maken er van te voren altijd een verstop spel van. Het boekje dat ik als laatste vind gaan we lezen.

  6. Mijn dochters zijn net als ik stapel dol op Kerst. Lezen over het mooiste feest van het jaar is iets dat ververst. Die kriebel van het liedjes zingen bij de boom en pakjes uitpakken. Stralend met je nieuwe boekje op de bank uitzakken. Lezen lezen lezen, de hele tijd door. Daar genieten mijn dametjes van hoor!! Wat zouden ze verrast zijn en gelukkig met zoveel mooie dingen. Dan kan ik als mama mijn tranen ook niet bedwingen. Hoop dat we geluk hebben, dat mag wel op ‘t eind van ‘t jaar. Pixi’s zijn welkom , oh was het alvast maar… Kerst in ons huisje en met zoveel lekker stoer leesvoer. Gaan we gezellig met zijn drietjes op een indoor Kerst-tour!!!

  7. Ik heb zelf nog mijn oude pixi boekjes en die zijn erg leuk om voor te lezen. Vroeger door de telefoon aan mijn neefje en nu aan mijn voorleeskindjes. Kerstboekjes en winterboekjes ontbreken daar nog bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.